Головна Новини Світ Росія У РФ почалися зміни: британська розвідка пояснила тюремний термін Гіркіну
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ почалися зміни: британська розвідка пояснила тюремний термін Гіркіну

Після заколоту Євгена Пригожина у Кремлі панічно бояться інакомислення, вважають британські фахівці

26 січня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

Вирок російському терористу Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) відображає зміну ситуації на території Росії після заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Кремль тотально переслідує всіх критиків режиму. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міноборони Великобританії у Twitter.

У РФ почалися зміни: британська розвідка пояснила тюремний термін Гіркіну

Ігор Гіркін. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначили, 25 січня російський суд засудив колишнього військового блогера та колишнього офіцера ФСБ Ігоря Гіркіна до чотирьох років позбавлення волі за "публічне розпалювання екстремістської діяльності" через його критику ведення війни проти України.

Ігор Гіркін брав активну участь у військових діях на Донбасі у 2014 році та деякий час був "міністром оборони" так званої "ДНР". У 2022 році він висловився в блозі підтримки вторгнення в Україну, але пізніше виступив із різкою критикою російського керівництва та його керівництва "спеціальною військовою операцією", йдеться у повідомленні.

Гіркіна було заарештовано в липні 2023 року після заколоту Пригожина, а в листопаді 2023 року він заявив про свій намір балотуватися на виборах президента Росії 2024 року.

За даними британських аналітиків, після заколоту Кремль став більш чутливим до критики проведення ним "спеціальної військової операції" з боку консервативних націоналістів, оскільки вони є однією з небагатьох альтернативних путінському керівництву, які заслуговують на довіру.

"Вирок Гіркіну є частиною ширшого переслідування тих, хто критикує Кремль і війну в Україні, і відображає авторитарніший характер життя в путінській Росії", — констатують у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Стрєлков "пролітає" повз вибори: у РФ суд виніс вирок терористу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини