Головна Новини Світ Росія У РФ посилюють цензуру: інтернет конролюватиме ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ посилюють цензуру: інтернет конролюватиме ФСБ

ФСБ і прокуратура будуть контролювати інтернет в ручному режимі

30 липня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

Російська влада готується істотно розширити повноваження силових структур для цензури інтернету. За масштабами контролю інтернету РФ вже увійшла у топ-3 країн світу.

У РФ посилюють цензуру: інтернет конролюватиме ФСБ

У Росії посилюють цензуру. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють російські медіа, у рамках нових поправок до закону "Про зв'язок" рішення про блокування сайтів та управління трафіком у російському інтернеті зможе ухвалювати Генпрокуратура, а конкретні заходи визначатиме ФСБ. Відповідний законопроєкт схвалив комітет Держдуми з інформаційної політики.

ЗМІ зазначають, що за чинним законодавством Роскомнадзор має право керувати мережами зв'язку в умовах надзвичайної ситуації та надзвичайного стану, а також у разі виникнення загроз стійкості, безпеці та цілісності функціонування інтернету.

Відповідно до поправок, запроваджувати обмеження Роскомнадзор зможе також на вимогу генерального прокурора та його заступників "у разі виявлення масового або неодноразового поширення забороненої інформації". Порядок реагування на вимогу генпрокурора буде при цьому затверджуватися за погодженням із Федеральною службою безпеки РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що YouTube заблокував понад 200 російських каналів, через що 10 липня директору головного офісу Google було направлено чергову вимогу про розблокування. У Роскомнагляді заявили, що компанія Google продовжує порушувати російське законодавство та ставиться з неповагою до РФ. Позицію Роскомнагляду підтримав глава Чечні Рамзан Кадиров. Він закликав заблокувати YouTube та всі американські сайти і канали на території РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини