Головна Новини Світ Росія У РФ у вогні один із найбільших НПЗ: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ у вогні один із найбільших НПЗ: деталі

У російському Омську стався потужний вибух на нафтопереробному заводі

26 серпня 2024, 13:30 comments2382
Поділіться публікацією:

На нафтопереробному заводі "Газпромнефть-ОНПЗ" в Омську стався потужний вибух. Завод знаходиться за 2 тисячі кілометрів від кордону з Україною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні телеграм-каналу 112.

У РФ у вогні один із найбільших НПЗ: деталі

В Омську стався сильний вибух на НПЗ. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, попередньо, стався сильний вибух та загоряння на установці АВТ-11. Очевидці кажуть, що вибух було чути у кількох районах міста.

"Площа займання становить 1000 квадратних метрів. На місці працює 15 розрахунків пожежної охорони. Евакуація підприємства не проводилася", — йдеться у повідомленні.

Внаслідок пожежі на Омському НПЗ постраждали двоє людей, їм надали допомогу на місці, повідомили у прес-службі підприємства.

Омський нафтопереробний завод — одне з найбільших підприємств нафтопереробки Росії, розташоване в місті Омську, яке належить компанії "Газпром нафта". На заводі працює 3600 людей.

Загалом завод випускає близько 50 видів нафтопродуктів: високооктанові бензини, дизельне та суднове паливо, авіагас, бітум, побутовий газ, технічну сірку та іншу продукцію для російської армії.

Варто нагадати, Україна почала бити дронами по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році, щоб скоротити військовий потенціал противника.

Читайте також на порталі "Коментарі" – вибухи на одному з найбільших НПЗ у РФ: що цього разу стало мішенню БПЛА.

Також видання "Коментарі" повідомляло – повномасштабна війна продовжується. Проте постає чимало питань щодо того, чому західні боєприпаси для HIMARS в Україні стали менш ефективними? А також, чому, незважаючи на постійні удари по НПЗ Росії, не видно ефекту від цих операцій? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини