Головна Новини Світ Росія У РФ ухвалили «закон про негідників», який передбачає конфіскацію майна
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ ухвалили «закон про негідників», який передбачає конфіскацію майна

У Держдумі РФ ухвалили закон, що дозволяє відбирати майно практично в усіх росіян. Йдеться як про гроші, так і цінності, пише «Медуза». При цьому, за її даними, до статей закону можуть потрапити багато росіян, передають «Коментарі»

31 січня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

У Держдумі РФ проголосували закон, який передбачає конфіскацію майна за поширення "фейків" щодо так званої "спеціальної військової операції" в Україні. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін назвав його "законом про негідників".

У РФ ухвалили «закон про негідників», який передбачає конфіскацію майна

Багато росіян можуть втратити своє майно

За його словами, абсолютна більшість російських депутатів виступає за необхідність "покарання зрадників, які з-за кордону ллють бруд на країну, солдатів та офіцерів".

"Прийняте рішення дозволить карати тих, хто веде діяльність проти своєї країни, — позбавляти цих негідників почесних звань, а також конфіскувати їхнє майно, гроші та інші цінності", — заявив
Володін.

У той же час видання "Медуза" наголошує , що "під статтю" можуть потрапити багато росіян. Зокрема, про всі порушення, які в Кримінальному кодексі РФ називають "діяльністю, спрямованою проти безпеки Російської Федерації". Наприклад, тепер у росіян можуть забрати майно за "надання сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, в яких РФ не бере участі, або іноземних державних органів" або за участь у діяльності "небажаної організації", за невиконання наказу та дезертирство.

На думку російських юристів, найнебезпечніше звинувачення – співпраця з "небажаними" організаціями.

"Слідство може вважати, що всі ваші гроші на рахунку призначені для фінансування "небажаної" організації, а отже підлягають конфіскації в повному обсязі"
, — йдеться в повідомленні "Медузи".

У питанні конфіскації майна все залежить від "фантазій" слідчого, який може, наприклад, притягнути до відповідальності журналіста, який співпрацює із незалежною правозахисною організацією та пише про війну проти України.

Нагадаємо, як раніше писали "Коментарі", в РФ подають "сюрпризи" громадянам своєї країни, зокрема й тим, хто воює в Україні. Зокрема, наприклад, зеків позбавили помилування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини