Головна Новини Світ Росія У РФ визначилися з заходами у відповідь для країн Великої сімки
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ визначилися з заходами у відповідь для країн Великої сімки

Спікер МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що Росія має широкий арсенал засобів, щоб відреагувати на рішення країн Великої сімки конфіскувати доходи з російських активів

19 червня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Як заявила представник МЗС країни-агресора Марія Захарова, арсенал потенційних контрзаходів у зв'язку з рішенням "Групи семи" про використання доходів від російських активів для надання допомоги Україні широкий, вони можуть бути поширені на кошти та майно, що знаходяться в російській юрисдикції.

У РФ визначилися з заходами у відповідь для країн Великої сімки

Марія Захарова

"Наша країна володіє значними обсягами західних коштів, майна, яке знаходиться в російській юрисдикції, на це все може поширюватися російська політика у відповідь, дії у відповідь", — сказала Захарова.

За її словами, характер конкретних дій заздалегідь не розкриватиметься, проте "арсенал політичних та економічних контрзаходів широкий".

"Не називатиму країни — ви можете їх самі обдзвонити, уточнити — але ми отримали від них не просто якихось найманих посланців, непрямих посередників, а прямі сигнали зі столиць, що до них подібні рішення "сімки" не відносяться, вони подібним займатимуться". не будуть, просто тому що розуміють, що витрати, які зазнають через дії у відповідь, будуть для них, м'яко кажучи, вкрай болючими", — додала офіційний представник МЗС РФ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Захарова раніше відреагувала на рішення "Великої сімки" використати прибутки з російських активів на потреби України. За її словами, такі плани — це "черговий удар по міжнародному праву". При цьому Захарова заявила, що "звичайно заходи у відповідь безумовно обов'язково підуть, як вони слідували завжди". У той же час Захарова стверджує, що ці заходи у відповідь будуть "вкрай болючими" для Брюсселя.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини