Головна Новини Світ Росія У РФ вже назвали нову столицю України: що стоїть за відвертим маренням Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ вже назвали нову столицю України: що стоїть за відвертим маренням Кремля

Американські аналітики ISW вважають, що Кремль посилює риторику поділу України для західної аудиторії

6 лютого 2024, 08:10 comments33078
Поділіться публікацією:

Путінський режим посилює риторику гіпотетичного поділу України та хапається за не пов'язані з цим теми. Саме з цим пов'язаний цілий потік дивних заяв заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва, зокрема щодо того, що Львів стане новою столицею України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У РФ вже назвали нову столицю України: що стоїть за відвертим маренням Кремля

Дмитро Медведєв. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, що подібні меседжі росіяни закидають в інформаційний простір з метою нормалізувати наратив про поділ у західних дискусіях про Україну. Так, заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив 5 лютого, що нібито європейські плани будівництва залізничної лінії з Іспанії до Львова є свідченням визнання Заходом того, що Львів стане "новою столицею України в межах [Львівської області]" після закінчення війни Росії в Україною.

Експерти ISW зазначають, що цей план, зокрема, не має нічого спільного з українськими кордонами чи закінченням війни в Україні та є незалежним європейським інфраструктурним проектом.

Примітно, що Медведєв розмістив свої заяви на своєму англомовному обліковому записі X (колишній Twitter), а не на російськомовному обліковому записі Telegram. Це свідчить про те, що його заява була розрахована на міжнародну аудиторію, а не на внутрішню аудиторію.

ISW зазначив, що заява Медведєва сприяє російській інформаційній операції, яка помилково зображує Україну як штучно сконструйовану державу.

На думку експертів, це робиться, щоб зменшити військову підтримку України з боку Заходу та нормалізувати західні дискусії, які підштовхують Україну до передачі значної частини своєї території та населення Росії як легітимного способу завершення війни.

Аналітики також зазначили, що президент Росії Володимир Путін та інші російські чиновники нещодавно відновили наратив, у якому вторгнення в Україну розглядається як історично виправдане імперське завоювання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сенат США погодив законопроєкт про допомогу Україні: які шанси, що його проголосують.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини