Головна Новини Світ Росія У РФ заговорили про відмову від розрахунків у доларах: чим тепер думає розраховуватись Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ заговорили про відмову від розрахунків у доларах: чим тепер думає розраховуватись Кремль

Замість розрахунків у доларах у РФ задумалися про перехід на бартер

10 жовтня 2023, 17:12 comments2132
Поділіться публікацією:

Росія може уникнути механізму розрахунку в доларах у міжнародній торгівлі, використовуючи механізм бартеру. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив віце-прем'єр, міністр промисловості та торгівлі РФ Денис Мантуров, зазначивши, що механізм бартеру може реалізовуватись як у перерахунку на національні валюти, так і безпосередньо у фізичній вазі, пише російський "Інтерфакс".

У РФ заговорили про відмову від розрахунків у доларах: чим тепер думає розраховуватись Кремль

Долари. Фото з відкритих джерел

Із пропозицією використати бартерні схеми Денис Мантуров виступив на міжнародному форумі Innofood-2023 у Сочі.

Варто зазначити, що у Росії проблеми з готівковою валютою почалися одразу після початку повномасштабного вторгнення російських військ до України. 9 березня 2022 року в країні-агресорі вийшла заборона про купівлю готівкової валюти. Щоправда, у квітні ця заборона була знята, хоч і продовжила діяти ще низка обмежень. Зазначається, що з початку повномасштабної війни Росії проти України у сусідній країні постійні проблеми із припливом валюти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про те, що російський диктатор Володимир Путін тепер робить ставку у війні на виснаження України, а також на те, що ключові країни-партнери Києва втомляться від війни та перестануть надавати українцям необхідну допомогу, кажуть уже не лише у нашій країні, а й за кордоном. Причому британський політолог Марк Галеотті взагалі заявляє, що Путін хоче "вічної" війни з Україною, сподіваючись таким чином продовжити контролювати росіян, посилювати репресії. І навряд чи випадково на цьому тлі з'являються повідомлення, що вже у листопаді Путін, який править РФ понад 20 років, оголосить про рішення балотуватися на новий президентський термін (під вибори у березні 2024 року). Що можна зараз сказати про становище Путіна? Чи ризикне він балотуватися знову? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини