Головна Новини Світ Росія У РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить – хто за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить – хто за цим стоїть

Дивних подій по всій території РФ останнім часом справді побільшало, що говорить про активізацію диверсійної роботи

1 травня 2023, 20:15 comments2785
Поділіться публікацією:

У Брянській області країни-агресора – РФ – не без допомоги вибухового пристрою зійшов із рейок потяг із нафтопродуктами та пиломатеріалами. Крім того, у Росії продовжують періодично горіти різні об'єкти, з'являються листівки проукраїнського змісту, активізувалися невідомі безпілотники. Чи варто говорити про існування руху опору путінському режиму всередині країни-агресора? Які шанси, що порохова бочка, на яку Кремль перетворив РФ, незабаром рвоне? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

У РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить – хто за цим стоїть

У РФ зійшов із рейок потяг. Фото: з відкритих джерел

Хоч би як хотілося вірити у свідому "партизанщину" росіян, вона не може бути організована зсередини за приватною ініціативою

Професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченка, політолог Ганна Малкіна поділилася такою думкою:

"Пожежі, листівки, БПЛА, сходження з рейок поїздів в РФ – все це більше схоже на роботу українських спецслужб. Україна готується до контрнаступу та деморалізації противника, завдання йому матеріальних збитків, створення тривожного психологічного фону у населення – невід'ємна складова майбутніх подій. Хоч би як хотілося вірити у свідому "партизанщину" росіян, вона не може бути організована зсередини за приватною ініціативою".

Опозиції у Росії сьогодні немає, акцентує політолог. Усі, хто так чи інакше чинив опір режиму – убиті, виїхали з країни або закриті в колоніях суворого режиму на значні терміни. Верхівка ліберальної російської опозиції позбавлена здатності до організації опору. Низові члени залякані чи стали іммігрантами. І взагалі, продовжує Ганна Малкіна, ліберальна опозиція – це переважно інтелігенція, найчастіше до силових методів боротьби нездатна.

"Досить згадати беззубі протести на Болотній площі. Тому є велика різниця: принести квіти до пам'ятника Лесі Українці після трагедії в Умані – і закласти вибухівку під колію на залізниці у Брянській області, – пояснює експерт. – Звичайно, не можна відкидати ймовірності формування за цей час радикальної опозиції, однак у цьому випадку найімовірнішим ефективним сценарієм її існування є колаборація з українською розвідкою. Дивних подій по всій території РФ останнім часом справді побільшало, що говорить про активізацію диверсійної роботи. Вона дуже потрібна Україні. Але до "соціального вибуху" у Росії це, на жаль, не призведе".

Наші спецслужби показують, що здатні вирішувати надскладні завдання у тилу ворога

Політолог, експерт аналітичного центру "Об'єднана Україна" Валентин Гладких нагадує, що, виступаючи у Верховній Раді після призначення на посаду голови Служби безпеки України Василь Малюк, згадавши картину з козаком Мамаєм, який сидить на горі з черепів ворогів, зазначив, що не може обіцяти окупантам нічого крім смерті і запевнив, що "бавовни" в РФ побільшає.

"А Малюк не схожий на людину, яка розкидається словами та порожніми обіцянками, – наголошує експерт. – Схильний вважати, що аналогічну позицію поділяють керівники та працівники всіх інших силових структур, які звільняють нашу землю від російських загарбників. Тому збільшення "нещасних випадків", викликаних "порушенням техніки безпеки", "правил дорожнього руху" і навіть "індивідуальної гігієни", з відповідними наслідками для окупантів та колаборантів, я думаю, свідчать про зростання здатності наших сил оборони вирішувати надскладні завдання у тилу ворога".

Не виключено, що для досягнення поставленої мети нашими спецслужбами можуть або створюватися відповідні структури на території країни-агресора, або використовуватися вже існуючі організації, розмірковує Валентин Гладких.

"Втім, говорити про виникнення в Росії чи Білорусі будь-яких організованих та масових рухів опору путінському та лукашенківському режимам відповідно, поки що передчасно. Однак наростання масового невдоволення неминуче призведе до активізації протестних рухів", – прогнозує експерт.

А окупантам, на його думку, варто прислухатися до поради президента України Володимира Зеленського: "Припиніть палити, де завгодно. Паліть там, куди ще не потрапило".

Читайте також на порталі "Коментарі" — підготовку до контрнаступу завершено: про що говорить заява Резнікова – що очікувати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини