Головна Новини Світ Росія У «Росатомі» істерично відреагували на провокацію на ЗАЕС: у чому звинуватили Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Росатомі» істерично відреагували на провокацію на ЗАЕС: у чому звинуватили Україну

У «Росатомі» після провокації на ЗАЕС звинуватили Україну у виході на новий рівень агресії

12 серпня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

У "Росатомі" відреагували на пожежу на Запорізькій АЕС та традиційно звинуватили в ній Україну. Зокрема гендиректор корпорації Олексій Лихачов заявив, що "атака" українських військ, що пошкодила градирню Запорізької АЕС, означає вихід Києва на новий рівень агресії проти російських атомних об'єктів.

У «Росатомі» істерично відреагували на провокацію на ЗАЕС: у чому звинуватили Україну

Пожежа на ЗАЕС

"Те, що трапилося на Запорізькій станції минулої ночі, — це зовсім інший рівень такої, я сказав би, адресної агресії, спрямованої на інфраструктуру атомних енергооб'єктів", — сказав Ліхачов.

Крім того, глава "Росатому" також заявив, що ЗСУ нібито хотіли накрити своєю атакою не тільки інфраструктуру ЗАЕС, але рятувальників, які приїхали гасити пожежу, що почалася. Крім цього, Лихачов не виключив, що пошкоджену градирню доведеться замінити.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Глава держави Володимир Зеленський зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи та світу.

При цьому кремлівський диктатор на тлі провокації на ЗАЕС заявив , що він хоче будувати "безпечний світ".

Водночас, експерти вважають, що Росія спеціально влаштувала провокацію на Запорізькій АЕС. Таким чином вона хоче налякати Захід. Головне завдання, щоб він вплинув на Україну, щоб вона завершила Курську операцію, яка стала для Кремля ганьбою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини