Головна Новини Світ Росія У Росії можуть відключити технології безготівкових платежів: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії можуть відключити технології безготівкових платежів: в чому причина

Через суди між Samsung та «Сквін СА» в Росії можуть відключити технології безготівкових платежів

3 грудня 2021, 16:14
Поділіться публікацією:

В Росії триває суперечка між компаніями Samsung та "Сквін СА". Остання переконана, що Samsung Pay незаконно використовує її патент. Про це повідомляє Finanz.ру.

У Росії можуть відключити технології безготівкових платежів: в чому причина

У Росії технології безготівкових платежів під загрозою, фото з відкритих джерел

У Асоціації торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп'ютерної техніки (РАТЕК) говорять, що це може призвести до обмеження розвитку російського платіжного ринку. 

Представник РАТЕК Антон Гуськов повідомив, що через такий прецедент в Росії взагалі можуть заборонити доступ технологіям безготівкового розрахунку. Наразі представники РАЕК подали лист-звернення до Центрального Банку Росії та Роспатенту, аби ті втрутилися в цю суперечку за патенти. Оскільки це може спричинити негативні наслідки для запровадження технологій безконтактних платіжних систем.

Samsung вже кілька років виступає партнером Національної системи платіжних карток (НСПК) й допомагає підключати картки "Мир" до сервісу Samsung Pay. Якщо Росія перестане співпрацювати з Samsung Pay, то запровадження нових послуг та співпраця з системою "Світ" відкладуть.

Раніше Арбітражний суд Москви наклав заборону для дочірньої компанії Samsung Electronics на продаж 61 моделі смартфонів марки Samsung на території Росії. Привід такого рішення — патентна суперечка через сервіс Samsung Рау.

В листопаді Дев'ятий арбітражний апеляційний суд схвалив скаргу за позовом "Сквін СА". Справу стосовно патентної скарги суд розгляне в грудні 2021 року. Раніше судді визнали, що в роботі Samsung Pay дійсно використовуються технології патенту "Сквін СА".

Як повідомляв портал "Коментарі", Twitter видалив понад 60 записів, що мають зв'язок з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини