Головна Новини Світ Росія У Росії назвали "дружню" країну, яка збільшила поставки російської нафти у 22 рази
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії назвали "дружню" країну, яка збільшила поставки російської нафти у 22 рази

Після санкцій Євросоюзу Росія шукає нові ринки збуту своїх енергоресурсів. Однією з країн, які наростили імпорт російської нафти стала Індія, у 2022 році азійська країна збільшила закупку нафти з Росії у 22 рази.

28 березня 2023, 12:15 comments1622
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр-міністр Росії Олександр Новак заявив, що РФ повинна якомога більше зосередитись на експорту своїх енергетичних ресурсів до "дружніх" країн, щоб забезпечити стабільність економіки країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

У Росії назвали "дружню" країну, яка збільшила поставки російської нафти у 22 рази

Віцепрем'єр-міністр Росії Олександр Новак. Фото з відкритих джерел

Російський політик Олександр Новак заявив, що федеральний бюджет Російської Федерації складався на 42% від доходів з енергетичного сектору. Віцепрем'єр-міністр говорить, що попри тиск санкцій західних країн російська енергетична галузь досі залишається стійкою.

Після заборон Євросоюзу на російську нафту та нафтопродукти, країна-агресорка почала шукати альтернативні ринки збуту своїх енергоресурсів. У РФ такі ринки називають "дружніми" країнами, які купують російські енергетичні ресурси у великих кількостях за ціною нижче ринковою, адже інші країни відмовляються від нафти та нафтопродуктів з Росії.

"Поставки російської нафти до Індії минулого року підскочили у 22 рази", — повідомляє The Guardian з посиланням на слова Олександра Новака.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що попри санкції Євросоюзу експорт дизельного палива з Росії б'є рекорди. Видання Bloomberg назвало кілька основних країн, до яких зріс експорт російського дизпалива. Поставки російської сировини збільшились навіть у країну, яка продає найбільше нафти у світі.

Також "Коментарі" писали про 12 друзів Володимира Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії. У ганебний список потрапили Білорусь, Китай, Сирія, Індія та ще кілька неочікуваних країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини