Головна Новини Світ Росія У Росії образилися, що їхню країну не запросили на річницю Перемоги в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії образилися, що їхню країну не запросили на річницю Перемоги в Парижі

У РФ вдали, що не зрозуміли, чому країну не запросили на урочистості з нагоди перемоги над нацизмом

6 травня 2022, 17:47
Поділіться публікацією:

Посол Росії у Франції Олексій Мєшков поскаржився, що його як представника Росії у Франції не запросили на офіційні заходи в Парижі, присвячені 77-м роковинам Дня Перемоги. Як передає портал "Коментарі", слова Мєшкова цитує російське держагентство ТАРС.

У Росії образилися, що їхню країну не запросили на річницю Перемоги в Парижі

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Російський дипломат зазначив, що у Франції традиційно 8 травня відбуваються заходи, присвячені перемозі у Другій світовій війні. Олексій Мєшков здивувався, що цього року вперше не отримав запрошення взяти участь в урочистостях, хоча раніше, наголошує російський дипломат, країни колишнього Радянського Союзу запрошували завжди. Зокрема, Росія та Білорусія запрошувалися в першу чергу, бо саме ці країни доклали найбільше зусиль у боротьбі з фашизмом. Цього ж року послам цих країн місця не знайшлося.

При цьому Мєшков обурився тим, що запрошення вже отримали представники тих країн, які під час Другої світової війни воювали на боці гітлерівської Німеччини. При цьому про те, що головною причиною відсутності запрошення офіційним особам Росії є війна проти України – Мєшков не став допускати.

Зазначимо, що вже традиційно 8 травня президент Франції Еммануель Макрон очолить церемонію на Єлисейських полях у Парижі, присвячену річниці Дня Перемоги над нацизмом.

Читайте на порталі "Коментарі" — у Кремлі розповіли, хто ще, окрім Росії, може зазіхнути на українські землі, звідки варто чекати на погрози.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Bellingcat розповіли, хто в оточенні Путіна найбільше хоче його смерті та, чому президенту РФ потрібно бути обережним зі своїм очточенням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини