Головна Новини Світ Росія У Росії оштрафували Вікіпедію за "фейки" про війну в Україні: відома сума
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії оштрафували Вікіпедію за "фейки" про війну в Україні: відома сума

Московський суд оштрафував "Вікіпедію" за фейки про війну в Україні на два мільйони рублів.

13 квітня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Wikimedia Foundation, якій належить онлайн-енциклопедія Wikipedia отримала вирок Московського суду через "фейки про російську армію". Тепер компанія повинна заплатити два мільйони рублів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії оштрафували Вікіпедію за "фейки" про війну в Україні: відома сума

Росія оштрафувала "Вікіпедію". Фото з відкритих джерел

Росія оштрафувала Wikimedia Foundation за те, що компанія не видалила інформації з онлайн-енциклопедії "Вікіпедія", яку російська влада називає "фейками" про свої військові дії в Україні.

"Призначити Wikimedia Foundation Inc. покарання у вигляді адміністративного штрафу у розмірі 2 млн руб.", — оголосив московський суддя Тимур Вахрамєєв.

Згідно з постановою російського суду, "Вікіпедія" нібито мала помилкову інформацію щодо дій російської армії на території Запорізької області під час її окупації.

Загалом Wikimedia Foundation вже отримала три штрафи від російських судів, включно з останнім. У лютому 2023 року компанію оштрафували на два мільйони гривень, а кілька тижнів тому на 800 тис. рублів. Звинувачення були подібні – "фейкова" інформація про дії російських сил в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США блокує делегацію РФ, яка має головувати на засіданні Ради Безпеки ООН. Сполучені Штати не видають візи російським посадовцям, адже ті перебувають під санкціями через вторгнення в Україну.

Також "Коментарі" писали про правозахисну організацію Human Rights Watch, яка знайшла нові докази катувань цивільних українців. Це стало можливим завдяки опитуванню населення на деокупованих територіях України, зокрема і Херсонщини. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини