Головна Новини Світ Росія У Росії пояснити, чому Путін не оголосив війну Україні через події у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пояснити, чому Путін не оголосив війну Україні через події у Курській області

Кремлівський диктатор Путін відмовився від ідеї оголошувати війну Україні, адже тоді стане зрозуміло, що «СВО» іде не за планом

14 серпня 2024, 16:19 comments2215
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін не може оголосити війну через ситуацію в Курській області, тому там вирішили провести "контртерористичну операцію" для заспокоєння російських громадян, повідомив в ефірі  Freedom російський журналіст Олексій Левченко.

У Росії пояснити, чому Путін не оголосив війну Україні через події у Курській області

Володимир Путін

"Війну оголосити не можна, тому що війни ж немає. Є “спеціальна військова операція”, яка йде “за планом”. Те, що відбувається в Курській області — це не дуже схоже на те, що це “за планом”, але це ніби якийсь такий ексцес. Режим контртерористичної операції дозволяє", — говорить російський журналіст.

За його словами, це дуже зручно ФСБ, яка прагне контролювати всі процеси. І в режимі контртерористичної операції саме ФСБ стає головною. Окрім того, говорить Левченко, Путіну така модель зрозуміла, тому логічно, що він обрав цю історію.

Левченко також висловив думку, що російська пропаганда могла б подати ситуацію в Курській області як "напад" на Росію, піднімаючи рівень напруженості серед громадян. Проте обрали варіант не створювати зайвих турбот для населення.

Журналіст також прокоментував призначення колишнього губернатора Тульської області Олексія Дюміна, який зараз є секретарем Держради, на посаду керівника "контртерористичної операції" в Курській області.

“На сьогодні у Путіна, загалом, не так багато дійсно довірених осіб, яким він може довіряти такі складні бойові завдання. Тому що кому ще? Андрій Бєлоусов — невійськова людина, якщо говорити про Міністерство оборони. Герасимов цю ситуацію, власне, й провалив. Якщо говорити там про секретаря Ради безпеки Шойгу, якому було б логічно це доручити з боку Кремля, секретар Радбезу — це теж співробітник адміністрації президента. Але Шойгу довіри теж немає після відомих подій. Тому, власне, варіантів не так багато”, — сказав Левченко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін відправив свого помічника у Курську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини