Головна Новини Світ Росія У Росії різко зріс дефіцит бюджету. Це рекорд останніх років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії різко зріс дефіцит бюджету. Це рекорд останніх років

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, Путін продовжує знищувати російський бюджет. В останній місяць 2022 року зафіксували настільки велике падіння бюджету РФ, що воно перекрило всі попередні місяці позитивних показників.

10 січня 2023, 15:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Величезні обсяги видатків у грудні призвели до рекордного дефіциту бюджету в Росії. Таким чином державні установи в Росії перебувають у складному становищі, а експерти почали говорити про ефективність санкцій та обмежень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне видання Bloomberg.

У Росії різко зріс дефіцит бюджету. Це рекорд останніх років

У Росії рекордно зріс дефіцит бюджету за 2022 рік. Фото з відкритих джерел

Путін хотів применшити дію західних санкцій, але останні місяць російської економіки показали жахливі наслідки для РФ. Після стрімкого зростання державних витрат у грудні бюджетний дефіцит Росії перевершив найсміливіші очікування уряду, досягнувши майже 4 трильйонів рублів (близько 56 мільярдів доларів).

Статистика показує, що тільки в грудні уряд витратив майже 7 трильйонів рублів (101 мільярд доларів), тоді як за весь рік місячні витрати становили близько 2 трильйонів рублів (29 мільярдів доларів). При цьому доходи за підсумками року не зросли.

У Росії різко зріс дефіцит бюджету. Це рекорд останніх років - фото 2

Німецький економіст Яніс Клюге зазначає, що дефіцит бюджету Росії у 2022 році становив близько 2,3%ВВП та додає, що гірше було тільки у 2020 році через спалах пандемії коронавірусу. В усі інші роки доходи перекривали видатки бюджету Росії.

У Росії різко зріс дефіцит бюджету. Це рекорд останніх років - фото 3

У 2023-2025 роках важко очікувати, що російські фінанси будуть у кращому стані. Клюге стверджує, що бюджетні плани Росії нереалістичні, а дефіцит буде поглиблюватися через все ще дуже високі витрати та падіння доходів від продажу сировини (переважно нафти та газу). Bloomberg повідомляє, що в Росії ціна на нафту закладена на рівні 70 доларів, тоді як її реальна вартість складає близько 50.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін вигадав нову схему як наповнити бюджет Росії.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на поставки західних танків в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини