Головна Новини Світ Росія У Росії стверджують, що Пекін зайняв «мудру позицію» щодо саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії стверджують, що Пекін зайняв «мудру позицію» щодо саміту миру

У терористичній Росії стверджують, що нібито Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру, який відбудеться у середині червня у Швейцарії. Зокрема, про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков

14 травня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

За словами помічника кремлівського диктатора з міжнародних справ Юрія Ушакова, Китай відмовився від участі у Глобальному саміті миру, який має пройти у Швейцарії.

У Росії стверджують, що Пекін зайняв «мудру позицію» щодо саміту миру

Юрій Ушаков

Таку позицію Пекіна російський чиновник навіть назвав "розумною у виваженою".

"Ми цінуємо мудру, виважену позицію наших китайських партнерів щодо неучасті Китаю в міжнародній конференції, що організується у Швейцарії, присвяченій реалізації "формули миру" Зеленського",
— заявив Ушаков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Швейцарії в середині червня має відбутися Глобальний саміт миру, на якому його учасники мають обговорити "формулу миру" президента Володимира Зеленського, яка, серед іншого, передбачає повернення України до кордонів 1991 року.

Як заявив міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров, Глобальний саміт миру у Швейцарії ґрунтується на "відверто ілюзорній та русофобській" формулі миру України, тому Кремль відмовляється брати в ньому участь. Більше того, за його словами, РФ не братиме участі в жодному заході, який так чи інакше буде пов'язаний із обговоренням "формули миру" президента Володимира Зеленського.

Лавров заявив, що Росія готова до переговорів про закінчення війни в Україні, але з урахуванням "реалій на землі". Тобто Кремль вважає, що Київ має віддати Росії всі ті території, які вона зуміла захопити. Крім того, Лавров заявив, що Росія не відмовилася від ідеї "демілітаризації та денацифікації" України. За його словами, РФ і надалі вирішуватиме ті завдання, які було поставлено в рамках так званої "спеціальної військової операції".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини