Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на умови ООН щодо повернення зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на умови ООН щодо повернення зернової угоди

Міністерство закордонних справ РФ відповіло на нові умови від ООН, які стосуються можливості відновити зернову угоду.

6 вересня 2023, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час зустрічі в Сочі на початку вересня президент Туреччини Реджеп Ердоган та президент РФ Володимир Путін обговорювали кілька питань, зокрема і можливість відновити зернову угоду. Тепер у МЗС РФ відреагувало на запропоновані зміни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії відреагували на умови ООН щодо повернення зернової угоди

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

ООН запропонувала Росії новий механізм співпраці для оплати експорту російського продовольства, що своєю чергою було однією з умов Кремля для відновлення зернової угоди. Ердоган збирається обговорити нові механізми з генсеком ООН на найближчій асамблеї, яка відбудеться у вересні. Однак Міністерство закордонних справ Росії вже відреагувало на умови ООН.

"Нові пропозиції ООН щодо зернової угоди не містять нічого нового і не можуть стати основою для нормалізації російського с/г експорту", — заявили в МЗС РФ.

Таким чином Росія вкотре відмовилась від повернення до зернової угоди з якої вийшла в середині липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін відмовився приїхати на саміт БРІКС у Південну Африку. Російського президента замінив очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Однак активісти в ПАР зустріли голову російської делегації з антивоєнними та антиімперіалістичними закликами. На транспарантах були написи: "Їдь додому Лавров", "Поверніть дітей" та інші.

Також "Коментарі" писали про речницю Міністерства закордонних справ РФ Марію Захарову, яка заявила, що Україні слід приготуватись жити за сценарієм Гаїті. Чиновниця звинувачує у кризі на Гаїті США, які допомагають острівній країні вирішити свої проблеми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/214298
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини