Головна Новини Світ Росія Захарова заявила, що Україні слід приготуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова заявила, що Україні слід приготуватись

Марія Захарова пригрозила українцям життям за сценарієм Гаїті.

23 серпня 2023, 15:05 comments7380
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС РФ Марія Захарова припускає, що Україна нібито повністю залежна від Сполучених Штатів. Захарова стверджує, що США нібито можуть підпорядковувати собі інші країни та навела приклад Гаїті.

Захарова заявила, що Україні слід приготуватись

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Захарова говорить, що нібито через США гаїтян викрадають і вбивають озброєні банди, а поліція вийшла з-під контролю. На її думку, якщо "американці взялися за покращення життя в іншій країні", жителям тих країн варто "очікувати біди". Захарова розповідає про експертів з прав людини, які використовують у своїх звітах рідкісні терміни "повсюдне зґвалтування" та "екстремальний голод".

"Так живуть країни, які перебувають у сфері впливу і залежності Сполучених Штатів", – пише Захарова та додає, що Україні слід готуватись.

Нагадаємо, що ситуація на Гаїті різко погіршилась після нищівного землетрусу 2010 року. Тоді у країні з населенням 9 млн людей загинуло 200-300 тис. людей, ще 300 отримали поранення, а мільйон залишився без домівок. Крім того, близько 3 млн осіб залишились без доступу до питної води та достатньої кількості їжі.

Однак ситуація на Гаїті, яка раніше була дуже складною, останніми тижнями значно погіршилася. Погано озброєна поліція Гаїті бореться з добре оснащеними бандами, які різко розширили свою територію з минулого року. Війни між злочинними організаціями спричиняють масове переміщення людей, серйозну нестачу продовольства та призводять до збільшення кількості вбивств, викрадень людей і сексуального насильства.

У жовтні минулого року уряд Гаїті звернувся за допомогою з-за кордону, щоб перемогти банди. У березні США пообіцяли допомогти Гаїті стати безпечнішою, стабільнішою та демократичною країною та представили 10-річний стратегічний план для Гаїті. Однак багато країн бояться підтримувати прем'єр-міністра Аріеля Генрі, якого вважають корумпованим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова відреагувала на встановлення тризуба на монумент "Батьківщина-мати".

Також "Коментарі" писали про Захарову, яка пригрозила Україні після ударів по російському нафтовому танкеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини