Головна Новини Світ Росія У Росії відреагували на вихід Байдена з передвиборчих перегонів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на вихід Байдена з передвиборчих перегонів

Російська пропаганда заявляє про теорії змов у американському суспільстві через вихід Байдена з передвиборчих перегонів, а також звинувачує американського президента у війні в Україні.

22 липня 2024, 08:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден оголосив, що виходить з передвиборчих перегонів та зосередиться на своїй роботі президента до кінця терміну. У Росії відреагували на такі заяви Байдена та закликали його притягнути до "відповідальності" за війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії відреагували на вихід Байдена з передвиборчих перегонів

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія більше зосереджена на війні в Україні, а не на виборах у США.

"До виборів ще чотири місяці, і це довгий термін, за який багато що може змінитися. Потрібно набратися уваги та стежити, що буде далі. Для російської сторони у пріоритеті досягнення цілей "спецоперації" РФ, а не результати виборів у США", — сказав Пєсков.

Попри те, що саме російський диктатор Володимир Путін почав повномасштабне вторгнення в Україну, голова Держдуми РФ В’ячеслав Володін звинуватив Джо Байдена у війні в Україні та закликав притягнути американського лідера до "відповідальності".

"Байден створив проблеми у всьому світі та у своїй країні — США. Побачивши, що його не оберуть, біжить, не дочекавшись виборів. Його треба притягати до відповідальності за розв'язану війну в Україні, руйнування економіки європейських держав, політику санкцій проти Росії та інших країн", — заявив Володін.

Речниця МЗС Марія Захарова також поширює наративи російської пропаганди у своїй реакції на рішення Байдена вийти з передвиборчих перегонів. Захарова заявила про нібито змову у США.

"Наступним кроком після письмової заяви Байдена про вихід із передвиборчих перегонів має бути розслідування змови американських ЗМІ та політичних кіл, які приховували справжній стан справ про його ментальний стан, маніпулюючи громадською думкою та підігруючи одній політичній партії", — сказала Захарова.

Попри слова речниці МЗС РФ, в Білому домі наголосили, що у Байдена немає проблем зі здоров’ям, крім незначних ускладнень, які виникли через коронавірус, яким президент США захворів кілька днів тому.

Путін наразі не коментував рішення президента США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву Байдена про вихід з передвиборчих перегонів.

Також "Коментарі" писали про сімох кандидатів, які можуть замінити Джо Байдена та скласти конкуренцію Дональду Трампу у боротьбі за посаду президента США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини