Головна Новини Світ США Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить

Основні кандидати, які можуть замінити Джо Байдена на президентських виборах та бути конкурентами Дональду Трампу.

21 липня 2024, 22:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден заявив, що виходить з передвиборчої кампанії та зосередиться на своїх обов'язках президента. Портал "Коментарі" підготував добірку семи кандидатів від Демократичної партії, які можуть замінити Джо Байдена на виборах президента та скласти конкуренцію Дональду Трампу.

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить

Хто замінить Байдена на виборах у США. Фото з відкритих джерел

Основні кандидати в президенти США від Демократичної партії.

Камала Гарріс

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 2

Очолює список потенційних кандидатів у президенти чинна віцепрезидентка Камала Гарріс. Байден після своєї заяви про завершення передвиборчих перегонів підтримав Гарріс, як свою заміну. Крім того, останні опитування показують, що 59-річна Камала Гарріс має більше шансів на перемогу, ніж Байден, у гіпотетичній дуелі з Трампом. 

Американські ЗМІ наголошують, що хоча загальний рівень підтримки віцепрезидентки наразі відносно низький, підтримка Гарріса все одно вища, ніж інших потенційних кандидатів на заміну Байдена.

Ґретхен Вітмер

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 3

Наступним кандидатом на місце Байдена є нинішня губернаторка штату Мічиган Ґретхен Вітмер. 52-річна політикиня стала національною зіркою в Демократичній партії частково завдяки тому, що Трамп активно критикував її діяльність під час коронавірусної пандемії.

Вітмер є віцеголовою Національного комітету Демократичної партії, найвищою керівною посадою в національній партії. Також завдяки її кампанії у 2022 році демократи вперше за 40 років взяли під повний контроль законодавчу гілку влади та уряд штату Мічиган.

Ґевін Ньюсом

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 4

Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом є одним із найбільших прихильників Байдена в президентській адміністрації. Він часто з’являється на телебаченні вихваляючи президента США. Однак, Ньюсом має власні політичні амбіції.

Його часто називають найбільш імовірним кандидатом від Демократичної партії у 2028 році. За останні роки Ньюсом підвищив свій національний авторитет та може скласти конкуренцію Камалі Гарріс.

Піт Буттіджедж

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 5

Міністр транспорту Піт Буттіджедж неодноразово демонстрував свої амбіції стати лідером США. Він балотувався в президенти у 2020 році, і його часто рекламують як одного з найкращих спікерів адміністрації Байдена. 

На посаді міністра транспорту Буттіджедж вдало впорався з низкою суспільних криз. Зокрема він допомагав контролювати реакцію уряду на сходження потяга в Огайо, обвал Балтиморського мосту та кризу авіакомпанії Southwest Airlines. Крім того, 42-річний Буттіджедж випускник Гарвардського університету, ветеран війни в Афганістані та є першим відкритий геєм серед кандидатів-демократів.

Джош Шапіро

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 6

Губернатор Пенсільванії Джош Шапіро отримав високі рейтинги з моменту обрання у 2022 році в спірному штаті, де Трамп у 2016 році здобув перемогу. До цього обіймав посаду генерального прокурора штату.

Минулого року Джош Шапіро привернув увагу американців, коли швидко відбудував зруйнований міст на ключовій магістралі у Філадельфії, що стало великою політичною перемогою для губернатора. Крім того, такий успіх дає йому шанси взяти участь на президентських виборах у 2028 році, однак експерти вважають, що він може стати конкурентом Трампу на президентських виборах цього року.

Джей Роберт Пріцкер

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 7

Бізнесмен-мільярдер, спадкоємець мережі готелів Hyatt та губернатор штату Іллінойс  Джей Прітцкер підвищив свій авторитет в останні роки, коли активно заступався за Байдена та різко критикував Трампа. Після дебатів він назвав Трампа "брехуном" і сказав, що той "засуджений за 34 пунктами та турбується лише про себе".

Мішель Обама

Байден виходить з президентських перегонів: хто його замінить - фото 8

Згідно з опитуванням Ipsos і Reuters, опублікованим на початку липня, Мішель Обама мала б найбільше шансів перемогти Дональда Трампа на президентських виборах. Дружина колишнього президента США Барака Обами могла розраховувати на значну перевагу в гіпотетичному поєдинку з Трампом, перемігши його 50% проти 39%.

Однак, нині 60-річна колишня перша леді неодноразово заявляла, що не має наміру балотуватися в президенти. Однак цей виборчий рік може бути сповнений цікавих моментів, тому, можливо, Мішель Обама візьме участь у виборах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп відреагував на рішення Джо Байдена зняти свою кандидатуру з виборів президента США.

Також "Коментарі" писали про те, що лікар Байдена розкрив останні подробиці про здоров'я президента США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини