Головна Новини Світ Росія У Росії вже заговорили про вихід із МАГАТЕ: у чому звинувачують організацію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії вже заговорили про вихід із МАГАТЕ: у чому звинувачують організацію

У Росії вважають, що МАГАТЕ нібито не виконує свою функцію, тому нема чого витрачати на нього гроші

12 серпня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

У Росії вже почали говорити про те, що після так званої атаки ЗСУ на Запорізьку АЕС, РФ мають замислитися про вихід із Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Зокрема, таку думку вже висловив екс-начальник інспекції з нагляду за ядерною та радіаційною безпекою Держатомнагляду СРСР Володимир Кузнєцов. Він заявив, що цього разу удар не спричинив наслідків, однак у майбутньому вони нібито не виключені.

У Росії вже заговорили про вихід із МАГАТЕ: у чому звинувачують організацію

МАГАТЕ

Наразі станція не працює, проте експерт із країни-агресора закликав запитати себе, як на події відреагують представники МАГАТЕ. Він заявив, що агентство за 2,5 роки жодного разу нібито не висловило побоювань через обстріл АЕС і не відреагувало на попередження російської сторони.

"До російських заяв щодо ситуації ніхто не прислухається, тому продовжую стверджувати, що потрібно виходити з МАГАТЕ, нема чого витрачати гроші на це", — заявив Кузнєцов.

За словами росіянина, найнебезпечнішим варіантом може стати сценарій, у якому через "чергову атаку ЗСУ" порушиться система електропостачання на станції, яка потрібна для підтримки роботи обладнання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Глава держави Володимир Зеленський зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи та світу.

При цьому кремлівський диктатор на тлі провокації на ЗАЕС заявив , що він хоче будувати "безпечний світ".

Водночас, експерти вважають, що Росія спеціально влаштувала провокацію на Запорізькій АЕС. Таким чином вона хоче налякати Захід. Головне завдання, щоб він вплинув на Україну, щоб вона завершила Курську операцію, яка стала для Кремля ганьбою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини