Головна Новини Світ Росія У Росії йде під воду ще одна область, прогнози невтішні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії йде під воду ще одна область, прогнози невтішні

У Росії тоне Омська область

12 травня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Територія РФ продовжує йти під воду. З причини паводків затоплено  Омську область країни-агресорки – в регіоні  прорвало дамбу.

У Росії йде під воду ще одна область, прогнози невтішні

Повінь в Омській області (фото з відкритих джерел)

В  російських ЗМІ  інформують, що затоплено сотні будинків, проводять евакуація населення.  Очільник  Омської області Віталій Хоценко вранці 11 травня  повідомив, що рівень води в річках Іртиш, Ішим, Туй зростає.

"Продовжуємо максимально зміцнювати насипи, щоб стримувати натиск стихії. Згідно з прогнозом, є загроза затоплення населених пунктів у Тевризькому та Тарському районах", – йдеться в повідомленні.

Трохи згодом російський посадовець   визнав, що на півночі області склалась "досить непроста ситуація", пов'язана з весняним паводком. За інформацією  Об'-Іртишського управління з гідрометеорології та моніторингу довкілля, рівень води в річках на півночі області продовжує зростати.

"13-15 травня повінь може прийти в Тарський і Муромцевський райони. Працюємо над зміцненням насипів, готові пункти тимчасового розміщення для наших жителів. Наразі із зони затоплення в Усть-Ішимському районі евакуйовано понад 400 осіб. Постраждалих і загиблих немає", –  повідомив  посадовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Оренбург у Росії продовжує йти під водуОренбург у Росії дедалі більше ризикує повторити долю затопленої міфічної Атлантиди. Російська влада нічого не може вдіяти з паводком, місто йде під воду через критичний рівень води в річці Урал. 

Повідомляється, що вранці 13 квітня вода за чотири години додала дев'ять сантиметрів – дійшовши до позначки 1180 см. Хоча "червоним" вважається показник 930 см. До полудня річка розрослася ще на три см вгору, дійшовши рівня 1183 см. В окремих частинах міста триває евакуація, а всього в регіоні затопило понад 12 тисяч будинків та 17 тисяч присадибних ділянок, кажуть у Росії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини