Головна Новини Світ Росія У Росії заочно "засудили" відому українську телеведучу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заочно "засудили" відому українську телеведучу

У Москві заочно "посадили" Машу Єфросинину

15 вересня 2023, 14:40 comments3174
Поділіться публікацією:

Басманний районний суд Москви заочно засудив українську телеведучу Марію Єфросинину до 7 років колонії за звинуваченням у поширенні військових "фейків" за мотивами політичної ненависті. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Медіазона" з посиланням на прес-службу суду.

У Росії заочно "засудили" відому українську телеведучу

Басманний районний суд Москви. Фото з відкритих джерел

Російський суд також заборонив українській журналістці адмініструвати сторінки в Інтернеті протягом трьох років.

Як пише SotaVision, у суді прокурор повідомив, що при дослідженні доказів "були вивчені свідчення осіб, які мають спеціальні знання та з підтвердженою компетенцією". Звинувачення вимагало для Єфросиніної сім років колонії загального режиму, але просило врахувати, що має маленьку дитину.

Кримінальну справу на телеведучу порушили 7 квітня 2022 року, приводом для неї стали пости в її інстаграмі (пункт "д" частини 2 статті 207.3 КК РФ).

У березні 2023 року МВС РФ оголосило Єфросинину в розшук, у травні Басманний районний суд заочно відправив її до СІЗО.

Коментуючи свій заочний "арешт" навесні, Єфоросініна написала, що це її "не може не тішити".

"Продовжуємо в тому ж дусі – говоримо правду, не замовчуємо знищення українського народу кривавим режимом плешки з бункера!", – писала тоді в пості телеведуча.

"Вирок" Марія Єфросиніна поки не коментувала.

Варто зазначити, Марія Єфросиніна – уродженка Керчі (Крим). Наразі вона співпрацює з українським "Новим каналом". 2022 року Єфросиніна вела український національний відбір на конкурс "Євробачення". 2018 року телеведуча стала почесним послом ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи бачать росіяни продовжувати війну проти України – про що говорять соцопитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Эдвард

17 вересня 2023, 06:45

Марія так злякалась "самого гуманного в мире" нацистського суду, що мабуть сміялась до самого ранку!!! Посміємся і ми над нацистським судом одичалої московії, та підтримаємо нашу улюбленицю Марічку Єфроиініну добрим словом та щирими побажаннями добробуту і наснаги у боротьбі з одичалим світом нацистської московії!!!


Новини