Головна Новини Світ Росія У Росії затримали брата Олексія Навального
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії затримали брата Олексія Навального

23 січня в Росії почалися акції протесту з вимогою звільнити Олексія Навального

27 січня 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

Співробітники правоохоронних органів Російської Федерації завершили обшук в квартирі політика Олексія Навального в Москві. Про це повідомляє МБХ медіа.

У Росії затримали брата Олексія Навального

Олег і Олексій Навальний (фото з відкритих джерел)

Згідно з повідомленням, після закінчення обшуку брата опозиційного політика Олексія Навального — Олега Навального, забрали поліцейські. Куди саме повезли затриманого, невідомо.

23 січня в Росії почалися акції протесту з вимогою звільнити Олексія Навального. Перші протести стартували в Хабаровську приблизно о 13:00 за місцевим часом (5 ранку за Києвом). Станом на 21:30 стало відомо, що кількість затриманих на акціях протесту в Росії перевищила три тисячі осіб. Затримання протестуючих проводилися більш ніж в 100 російських містах.

Також, в той же день, стало відомо, що в Москві затримали дружину Олексія Навального — Юлію Навальний. Однак через кілька годин її відпустили з відділення поліції.

Нагадаємо, Без сумніву, постать російського опозиціонера Олексія Навального, а також те, що відбувається навколо нього привертає все більше уваги в суспільстві. Як відомо, опозиційний політичний діяч був затриманий по приїзду в Російську Федерацію з Німеччини, де він відновлювався після отруєння "Новачком", і доставлений в СІЗО "Матроська тиша". Затримання Навального вироблялося відповідно до того, що він перебував у розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну. Тепер опозиціонеру може загрожувати два з половиною роки позбавлення волі, про що заявила його правозахисник Ольга Михайлова.

Наскільки значущою фігурою є Олексій Навальний в Росії, як серед електорату, так і в російській політиці? Чим може обернутися його затримання для Кремля? І навіщо опозиціонер закликає громадян на масовий протест? На ці питання "Коментарі" шукали відповіді разом з українським політологом, кандидатом політичних наук Олексієм Якубін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини