Головна Новини Світ Росія У Росії заявили, що хочуть отримати від Трампа його мирний план щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що хочуть отримати від Трампа його мирний план щодо України

У Росії заявили, що поки нічого не знають про мирний план Трампа, але хочуть дізнатися про нього більше

1 серпня 2024, 11:44
Поділіться публікацією:

Як заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, Росія не знає, в чому полягає мирний план екс-президента США Дональда Трампа щодо України, але хотіла б його отримати.

У Росії заявили, що хочуть отримати від Трампа його мирний план щодо України

Валентина Матвієнко

"Щодо мирного плану Трампа. По-перше, ми не знаємо, в чому він полягає. А інтерпретерів, трактувальників думок Трампа з приводу мирних переговорів щодо України вже більше, ніж синів лейтенанта Шмідта. Здебільшого це колишні наближені. Але ми не готові за таких умов давати оцінку плану Трампа, про який ми не знаємо", — сказала Матвієнко.

Саме тому, заявила Матвієнко, хотілося б отримати цей план, щоби можна було дати йому оцінку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що Матвієнко заявила , що Україна не отримає жодних "територіальних поступок" у рамках мирних домовленостей, оскільки нібито Конституція РФ забороняє будь-яке відторгнення території. Крім того, Матвієнко навіть не виключає можливості створення нового федерального округу у складі Донбасу, "Новоросії" та Криму. Вона також заявила, що зараз для Росії головне завдання полягає в тому, щоб досягти цілей так званої "спеціальної військової операції", а після цього думати про наступні кроки.

Також портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський заявив про те, що зараз багато хто говорить про те, що Україна має відмовитися від своїх територій заради миру. Але, за його словами, офіційно Києву ніхто не пропонував. Крім того, глава держави заявив, що влада самостійно не може відмовитися від територій, цього не дозволяє Конституція. За його словами, таке рішення може ухвалити хіба що народ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини