Головна Новини Світ Росія У Росії заявили, що у виснаженні сільськогосподарських земель в Криму винна Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що у виснаженні сільськогосподарських земель в Криму винна Україна

У Росії порушили кримінальну справу через водну блокаду Криму

25 серпня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею 358 КК — екоцид — через водну блокаду Кримського півострова після його анексії. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє офіційний ресурс "Слідком РФ".

У Росії заявили, що у виснаженні сільськогосподарських земель в Криму винна Україна

Північно-Кримський канал. Фото: УНІАН

На інформаційному ресурсі зазначено, що, починаючи з 26 квітня 2014-го року, Україна прийняла рішення в Херсонській області побудувати дамбу і тим самим припинити постачання прісної води на півострів. Окупанти стверджують, що сільськогосподарські землі повністю виснажені. Через катастрофічний брак води екосистема затоки Сиваш кардинально змінилася. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 358 КК РФ (екоцид).

Так, за той час, як російські війська зайшли на територію Криму, солоність Сиваша збільшилася утричі. Усе це призводить до того, що багато видів тварин просто зникають.

Також "Слідком РФ" повідомляє, що відсутність постачання прісної води з України не могло негативно не позначиться на якості питної води.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в МЗС Росії попередили, що наслідки для тих країн, які брали участь в установчому саміті "Кримської платформи", будуть дуже сумними. Росія має намір переглянути двосторонні відносини з тими країнами, представники яких прибули до Києва на саміт "Кримської платформи".

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що другий президент України Леонід Кучма назвав справжню причину окупації Росією українського Криму. Також президент заявив, що те, що відбувається на Донбасі, не можна порівнювати з тим, що відбувалося у Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини