Головна Новини Світ Росія У росіян можуть початися проблеми з картками Visa та Mastercard: до чого наближається РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян можуть початися проблеми з картками Visa та Mastercard: до чого наближається РФ

Російські банки поки не знають, як вирішити проблему, що наближається

сьогодні, 11:25
Поділіться публікацією:

Наприкінці 2024 року у низки російських банків закінчаться сертифікати безпеки чіпів карток Visa і Mastercard, що може призвести до проблем із платежами. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Moscow Times, посилаючись на чотири джерела на платіжному ринку РФ та представників найбільших банків.

У росіян можуть початися проблеми з картками Visa та Mastercard: до чого наближається РФ

Карти Visa та Mastercard. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на одного із співрозмовників, зазначає, що сертифікати безпеки чіпів можуть не співпадати з терміном дії самих карток і закуповуватися банками на різні терміни: три роки, п'ять років і так далі.

До виходу з Росії у 2022 році міжнародних платіжних систем Visa та Mastercard термін дії цих сертифікатів продовжували, але тепер банки вирішуватимуть самостійно, приймати до оплати ці картки чи ні, зазначив інший співрозмовник.

При цьому функціонування картки залежить від двох банків, що беруть участь у платіжному ланцюжку, — банку-емітента та банку-еквайєра. Однак частина платежів у будь-якому випадку може перестати проходити.

"Це не позначиться на масових операціях, але може викликати проблеми з проведенням відкладених операцій, наприклад, при оплаті проїзду в транспорті або офлайн, тобто у випадках, коли POS-термінал не підключений до Мережі", — заявило джерело.

Читайте також на порталі "Коментарі" — таких санкцій ще не було: що тепер чекає на тіньовий флот Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – західні країни, включаючи держави ЄС, мають збільшити контроль за експортною активністю компаній, які виробляють чутливі електронні елементи, які використовують росіяни у виробництві зброї. Такою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Укрінформ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини