Головна Новини Світ Росія У російській колонії бійня із захопленням заручників: що до цього призвело
commentss НОВИНИ Всі новини

У російській колонії бійня із захопленням заручників: що до цього призвело

У колонії Волгограда ув'язнені захопили заручників і вимагають надати їм вертоліт із грошима

23 серпня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

У волгоградській колонії №19 ув'язнені взяли в заручники співробітників ФСВП. На відео з місця події бунтівники заявили про свою приналежність до "Ісламської держави". ФСВП підтвердила бунт у колонії. У відомстві уточнили, що захоплення відбулося під час засідання дисциплінарної комісії. За інформацією Telegram-каналу SHOT, серйозні поранення отримали четверо співробітників колонії. Серед них начальник спецустанови Андрій Дев'ятов, наразі він перебуває у реанімації.

У російській колонії бійня із захопленням заручників: що до цього призвело

Волгоградська колонія

Прокремлівські Телеграм-канали уточнюють, що в'язні, що збунтувалися, є "ісламськими радикалами", вони вимагають гелікоптер з пілотом, два мільйони доларів і повітряний коридор на південний схід, щоб залишити країну — тоді вони обіцяють відпустити заручників.

Також повідомляється, що "терористи" вимагають посадки гелікоптера прямо на територію колонії, а два мільйони доларів мають бути вже на борту. Погрожують, що у разі переслідування вертольота вб'ють заручників.

"У Росії чергове захоплення заручників у колонії. Цього разу у Волгограді. Як повідомляється – терористами ІДІЛ. Це – прямий наслідок дій Кремля. Якщо всюди шукатиме "український слід", а не розбиратися з проблемою – вона стане хронічною. Якщо загравати з талібаном, який ворогує з ІДІЛ, і при цьому заточувати спецслужби не на боротьбу з терором, а на переслідування незгодних, не варто скаржитися на наслідки", — зазначає політолог Олексій Копитько.

За його словами, все це відбувається на тлі взаємовиключних дій щодо мігрантів, яких запрошують, але утискають у правах. А також, додає експерт, суперечливих кроків щодо ісламу — коли можна безкарно штурмувати натовпом аеропорт у Махачкалі або віддати ув'язненого для розправи до Чечні за релігійною ознакою.

"Не варто дивуватися, що населення поки що підкоряється, але вже не горить бажанням захищати такий режим", — наголосив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії зростає загальна незадоволеність Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/kopytkoav/591

Новини