Головна Новини Світ Росія У США розповіли, чим може обернутися для Росії звинувачення України в атаці на "Крокус"
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чим може обернутися для Росії звинувачення України в атаці на "Крокус"

Американські експерти вважають, що звинувачення України загрожує внутрішній безпеці РФ

26 березня 2024, 07:34
Поділіться публікацією:

Атака "Ісламської держави Хорасан" 22 березня на московський "Крокус Сіті Холл" є помітним провалом російської розвідки та правоохоронних органів. І російський диктатор Володимир Путін, звинувачуючи Україну в цьому злочині, лише наголошує на цьому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чим може обернутися для Росії звинувачення України в атаці на "Крокус"

Теракт у Підмосков'ї. Фото: з відкритих джерел

Американські військові аналітики зазначають, що наявні докази з відкритих джерел не передбачають жодної складної теорії змови всередині чи проти Росії. А те, що кремлівські чиновники та російські ультранаціоналісти звинувачують в атаці, яку здійснила "Ісламська держава", Україна може дорого коштувати внутрішній безпеці Росії та життю цивільного населення.

ISW вважає, що Кремль та його ультранаціоналістичні рупори, очевидно, ігнорують явну загрозу, яку становлять операції ІГ та ІДІЛ на території Росії для внутрішньої безпеки та її громадянського населення, щоб натомість віддати пріоритет інформаційному впливу хибних звинувачень України у причетності.

Експерти зазначають, Кремль вирішив, що інформаційна цінність звинувачення України в атаці "Крокуса" вартує будь-яких ризиків для внутрішньої безпеки та жертв серед цивільного населення, які Росія може понести через нездатність адекватно протистояти радикальній загрозі ісламістів у межах своїх кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холл", який вчинили мусульманські радикали, які, схоже, діяли під егідою ІДІЛ, вже призвів до жорсткої реакції російських ультранаціоналістів. Настільки жорсткої, що глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив "короткою розмовою" з розпалювачами міжнаціонального конфлікту. Тим часом спроба російської пропаганди відшукати в масовій бійні український слід, схоже, провалилася. Що, зрештою, не зупиняє ні Кремль, ні його ланцюгових медіа-псів. Як події можуть розвиватись далі? Що показав – і до чого може призвести теракт у "Крокусі"? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини