Головна Новини Світ Росія У США розповіли, навіщо Кремлю знадобилося оголошення воєнного стану
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, навіщо Кремлю знадобилося оголошення воєнного стану

Кремль має намір використати нещодавні оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації та військових зусиль, що відбуваються в РФ

26 жовтня 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Оголошення військового стану знадобилося Кремлю для того, щоб легше проходила мобілізація. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни.

У США розповіли, навіщо Кремлю знадобилося оголошення воєнного стану

Російські війська. Фото: Getty Images

Аналітики звертають увагу, що президент Росії Володимир Путін провів засідання координаційної ради 25 жовтня, на якому мер Москви Сергій Собянін заявив про необхідність запровадження додаткових заходів безпеки у прикордонних областях.

Путін також заявив, що російський уряд має працювати у високому темпі та відповідно до надзвичайно реалістичної оцінки ситуації з національною безпекою.

ISW робить висновок, що ці коментарі вказують на те, що Кремль має намір використовувати нещодавні оголошення військового стану для полегшення мобілізації та військових зусиль, що відбуваються в Російській Федерації.

Крім того, російські офіційні особи все частіше намагаються риторично узгодити війну Росії в Україні з релігійними концепціями, нібито доступними як християнам, так і мусульманам, ймовірно, для того, щоб задовольнити групи релігійних меншин у складі російських збройних сил.

Помічник секретаря Ради безпеки Росії Олексій Павлов посилив заяви, зроблені главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим 25 жовтня, про те, що метою війни в Україні має бути "повна десатанізація".

Павлов заявив, що українське суспільство визначається "фанатиками", які прагнуть відмовитися від цінностей, що сповідуються Російською Православною Церквою, Ісламом та Іудаїзмом.

Кадиров також заявив, що війна проти України зараз є джихадом проти українського "сатанізму".

За аналізом ISW, ці заяви можуть відображати бажання відволікти інакодумство серед груп релігійних меншин у російських збройних силах.

Читайте також на порталі "Коментарі" – німецька влада активізувалася у підтримці України: про що це говорить – що змінилося. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, що розібралися в ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини