Головна Новини Світ Росія У жовтні рекордно впали золотовалютні резерви Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У жовтні рекордно впали золотовалютні резерви Росії

За один місяць Російська Федерація втратила 25 млрд доларів.

8 жовтня 2022, 16:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну агресор втрачав свої золотовалютні резерви. За жовтень РФ втратила найбільше – 25 млрд доларів, такі дані можна спостерігати зі звітів Центрального банку Росії.

У жовтні рекордно впали золотовалютні резерви Росії

У жовтні рекордно впали золотовалютні резерви Росії. Фото з відкритих джерел

Від 24 лютого Російська Федерація втратила близько 89 млрд доларів з золотовалютного резерву. Найбільші втрати спостерігались станом на 1 жовтня, саме тоді публікується інформація про оцінку резерву. За один місяць РФ втратила 25 млрд доларів. Це найбільше скорочення резервів починаючи з лютого місяця. Раніше рекордне падіння спостерігалось у березні та травні, тоді за кожен місяць Росія втратила близько 13 млрд доларів.

Наразі золотовалютний фонд Росії оцінюється в 541 млрд доларів. Але понад 300 млрд під санкціями та РФ не зможе їх використати. Також 132 млрд російських грошей знаходяться в золоті, яке також доволі складно продати на міжнародних ринках, адже воно потрапило під санкції.

Тобто з усіх 541 млрд доларів у Російській Федерації насправді є 109, які може використати країна агресорка.

 Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що золотовалютні резерви Росії зазнали рекордного скорочення починаючи з 2020 року. У Росії не вперше відбуваються такі стрибки валютних резервів, адже перед вторгненням до Грузії та України РФ накопичувала їх, готуючись до війни та санкцій з боку західних країн.

Також "Коментарі" писали про чоловіків з Росії, які втекли від мобілізації з Чукотки до одного з островів Аляски. Росіяни це зробили за допомогою човна, пропливши понад 60 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини