Головна Новини Світ Росія Угорщина, Австрія та Італія виступили проти жорстких санкцій щодо Росії - Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина, Австрія та Італія виступили проти жорстких санкцій щодо Росії - Reuters

Санкції передбачають внесення до чорних списків російських можновладців, тобто тих осіб, які брали участь у вирішенні визнання відокремлених регіонів

22 лютого 2022, 21:37
Поділіться публікацією:

Європейський Союз готується узгодити санкції проти Росії, її політиків та чиновників. Проте Угорщина, Італія та Австрія не підтримали весь пакет заборон, а виступили за обмежені санкції у відповідь на визнання так званих Л/ДНР. Про це повідомляє міжнародне видання Reuters. Санкції передбачають внесення до чорних списків російських можновладців, тобто тих осіб, які брали участь у вирішенні визнання відокремлених регіонів. Зокрема, заборонять торгівлю російськими облігаціями, а також обмеження, спрямовані на імпорт та експорт із сепаратистськими угрупованнями.

Угорщина, Австрія та Італія виступили проти жорстких санкцій щодо Росії - Reuters

Санкції - фото з відкритих джерел

Президент Європейської ради Шарль Мішель та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявили, що рішення РФ є "незаконним та неприйнятним".

"Ми повинні гарантувати, що будь-що, Росія відчує біль... щоб переконатися, що Росія не має абсолютно жодних стимулів, щоб йти далі", — заявив міністр у справах ЄС Томас Бірн.

У Європі переглядають доступ Росії та їх уряду до капіталу, фінансових ринків та послуг ЄС. Щоб цього не сталося, планують обмежити фінансування "ескалаторної та агресивної політики". Банки, які фінансують терористів на Донбасі, також можуть бути "мішенню". Окуповані частини ОРДЛО будуть вилучені з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною. Обмеження чи заборона доступ Росії до глобальної міжбанківської системі платежів SWIFT перестав бути частиною першого пакета обмежень. Однак, цей пакет санкцій не останній.

"Ми можемо збільшити інтенсивність залежно від подій на місці", — сказав урядовець ЄС.

Не всі країни-члени блоку мають однакове відношення до Росії чи відчувають залежність від газу. Зокрема, деякі країни ЄС, як Австрія, Угорщина та Італія, виступають за обмежені санкції. Можливо, заяви цих країн дещо ускладнять ухвалення цього пакету. ЄС, який заявляв про "масові наслідки" для економіки Росії, планує поетапно їх посилювати. Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі виступив проти будь-яких санкцій щодо імпорту енергоносіїв. Видання додало, що це пов'язано із залежністю країни від російського газу.

Нагадаємо, як визнання президентом Росії Володимиром Путіним, Держдумою і Радфедом РФ "незалежності" квазіутворень Л-ДНР, так само як рішення офіційно відправити на окупований Донбас російську армію, може позначитися на самій РФ? Чи ймовірно, що це прискорить падіння чинного режиму, а то й відцентрові процеси в Росії? Із цими питаннями видання "Коментарі" звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини