Головна Новини Світ Росія Указ про призов 130 тисяч росіян підписано: подробиці рішення Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Указ про призов 130 тисяч росіян підписано: подробиці рішення Путіна

Путін поки не наважується оголосити про чергову хвилю мобілізації, намагаючись обійтися призовниками

29 вересня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про початок осіннього призову до російської армії з 1 жовтня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РІА Новини".

Указ про призов 130 тисяч росіян підписано: подробиці рішення Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Згідно з документом, осінній заклик триватиме протягом жовтня-грудня. Призвати мають 130 тисяч осіб.

У Росії традиційно двічі на рік проводять призови до армії: навесні та восени. 2022 року під час осіннього призову на військову службу забрали 120 тисяч осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін доручив колишньому начальнику штабу групи "Вагнер", полковнику у відставці Андрію Трошеву зайнятися формуванням добровільних підрозділів. Про що свідчить цей крок? До чого можуть призвести чергові кремлівські ігри з найманцями та добробатами? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російська влада продовжує переконувати, що нової хвилі мобілізації не буде. При цьому визнають, що потребують приблизно 500 тисяч контрактників. Російський диктатор Володимир Путін запевняє, що від добровольців мало відбою. При цьому є дані, що з Кремля прийшла установка – максимально оминати питання мобілізації (у будь-якому ракурсі) під час заяв пропагандистів, політиків, чиновників. Про що свідчать дані повідомлення? Чи наважиться Кремль на мобілізацію, як рік тому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – судячи з недавніх публікацій у низці західних ЗМІ, про те, щоб найближчим часом спробувати завершити війну в Україні не може бути й мови. Схоже, що єдиний варіант, який залишається, – це тривала війна на виснаження. Чому такий варіант украй небезпечний та небажаний для України видання "Коментарі" розбиралося, вивчивши думки експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини