Головна Новини Світ Росія Україна не буде продовжувати договір з РФ про транзит газу: реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не буде продовжувати договір з РФ про транзит газу: реакція Кремля

Дмитрій Пєсков прокоментував рішення України відмовитись продовжувати транзит російського газу.

28 серпня 2024, 13:50 comments9194
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на слова президента України Володимира Зеленського щодо рішення не продовжувати контракт з РФ про транзит російського газу через українські території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Україна не буде продовжувати договір з РФ про транзит газу: реакція Кремля

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції 27 серпня Володимир Зеленський заявив, що "договір з Росією ніхто подовжувати не буде, тут ми поставили крапку". Таким чином після 31 грудня 2024 року російський газ не буде транспортуватися до Європи через Україну. Речник Кремля Дмитрій Пєсков під час брифінгу заявив, що такі повідомлення шкодять ЄС.

"Безумовно, такі рішення української сторони завдадуть серйозної шкоди інтересам європейських споживачів… їм доведеться платити набагато більше, роблячи цим свою промисловість менш конкурентоспроможною", — сказав Пєсков.

За словами представника Путіна, Росія має альтернативні шляхи продажу свого газу на територію Європи, а також планує створити газовий хаб в Туреччині.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ЄС почав шукати альтернативні маршрути забезпечення газом. Частка російського газу в ЄС до початку війни становила 45%. У 2022 році вона впала до 24%, а минулого року скоротилась до 15%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на план Володимира Зеленського змусити Росію закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Дмитрій Пєсков відповів, чи відбулись таємні переговори України та Росії, які мали були заплановані за посередництва Катару.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини