Головна Новини Світ Росія Україна почала кампанію з метою виключення Росії з Ради Безпеки ООН, допомогти може кожен українець
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала кампанію з метою виключення Росії з Ради Безпеки ООН, допомогти може кожен українець

Україна прагне виключити РФ з Ради Безпеки ООН

24 вересня 2022, 00:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія постійно блокує рішення Ради Безпеки ООН через право вето, саме тому український уряд намагається в ООН виключити РФ з цієї організації. Про це повідомляє народний депутат та голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв на своїй сторінці в Facebook.

Україна почала кампанію з метою виключення Росії з Ради Безпеки ООН, допомогти може кожен українець

Україна почала кампанію з метою виключення Росії з Ради Безпеки ООН. Фото з відкритиз джерел

За словами Чернєва основний бій за прийняття такого рішення відбувається вже у ці хвилини на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Саме там українські дипломати просувають таке рішення.

Народний депутат стверджує, що Росія з юридичного боку незаконно знаходиться в організації.

Перебування росії у Радбезі та ООН є найбільшим обманом в історії міжнародної політики, оскільки жодних юридичних підстав для цього не було і немає, — повідомляє Єгор Чернєв.

Коли створювалась ООН то серед засновників були СРСР, Білорусь, Україна та інші держави, без згадки про РФ. І в 1991 році після розпаду Радянського Союзу Білорусь і Україна залишились в ООН, а Росія повинна подати заявку на вступ в організацію, адже в ООН не було згадок про РФ. Саме тому Росія не має права знаходитись в організації Ради Безпеки ООН, а тим більше накладати вето на незручні для неї рішення.

Голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв закликає, що час відновити юридичну та історичну справедливість і притягнути Російську Федерацію до відповідальності за війну в Україні. За для цього він просить підтримати ініціативу України та розміщувати у соціальних мережах заклики про вигнання РФ з Ради Безпеки ООН з хештегом #unrussiaUN.

Крім того, пропонує використовувати і такі хештеги:

#RussiaOut #NoRussiaNoWar #NoRussiaNoLie #NoRussiaNoCry #NoRussiaNoCrime

Раніше "Коментарі" писали, що Зеленський назвав п'ять кроків до миру в Україні.

Також "Коментарі" повідомляли, що Байден на Генасамблеї ООН розкритикував Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини