Головна Новини Світ Росія Україна, санкції та визнання поразки: що розлютило Путіна на економічному форумі в Петербурзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна, санкції та визнання поразки: що розлютило Путіна на економічному форумі в Петербурзі

Путін на економічному форумі в Сант-Петербурзі спробував виправдатися за війну в Україні, звинувативши Захід у підриві міжнародних засад

17 червня 2022, 19:00 comments2039
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 17 червня, під час виступу на економічному форумі в Санкт-Петербурзі, російський президент Володимир Путін зробив низку гучних заяв. Зокрема, що однополярний світ (з домінуванням США) перестав існувати, що "як раніше" вже не буде, що західні санкції не працюють. Він також наголосив, що всі завдання так званої спеціальної військової операції (по суті війни Росії проти України) будуть виконані. Експерти проаналізували ці заяви для видання "Коментарі".

Україна, санкції та визнання поразки: що розлютило Путіна на економічному форумі в Петербурзі

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У Санкт-Петербурзі сьогодні пройшов установчий союз диктаторських режимів

Політичний експерт Олександр Антонюк зізнався, що сьогоднішній виступ Путіна нагадав йому установчий з'їзд маргінальної партії.

"Хто приїхав на цей умовний форум? Там не було країн процвітаючого Заходу. Натомість були представники "Талібану", Сирії, окупованих територій Донбасу. Це, власне, установчий союз диктаторських режимів. Тим кумеднішою була теза Путіна про те, що Росія не збирається бути в самоізоляції. Представництво форуму чудово показало, який шлях обрало для себе та своєї країни керівництво РФ", – пояснює експерт.

На його думку, те, що Путін досі боїться називати війну війною, віддаючи перевагу терміну "спеціальна військова операція", демонструє, що якихось різких змін на фронті очікувати не доводиться.

"Мобілізацію він оголосити не наважився. Принаймні – поки що", – зазначає Олександр Антонюк.

Напади російського диктатора на Захід експерт вважає прогнозованими та традиційно для Путіна – неадекватними.

"Це своєрідна відповідь на підтримку США та Європою України у її виборі демократичних, а не автократних устремлінь. Зрозуміло, що розлютило Путіна і сьогоднішнє рішення Єврокомісії – рекомендація надання нам статусу кандидата в ЄС. Триває боротьба за Україну. Росія не залишила спроб повернути нас у зону свого впливу. Тепер навіть через війну", – пояснює експерт.

Він вважає, що після цих путінських випадів відбудуться якісь різкі зміни у політиці Заходу.

"Антипутинська коаліція і так є, санкції і так є. Причому, коаліція розширюється, як і санкції, – нагадує Олександр Антонюк. – Думаю, Україна отримуватиме все більше озброєння. І за його допомогою ми зуміємо спочатку стабілізувати ситуацію на особливо гарячих ділянках фронту (зараз це Донбас), а потім і почати вибивати ворога з нашої землі. Але, на жаль, шлях до перемоги, яка обов'язково буде, виявиться тернистим і довгим".

Путін трактує санкції як "економічний бліцкриг" проти РФ

Аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко зазначає, що Путіним фактично було повторено вже традиційні російські наративи.

"Виступ розпочався із засудження США та констатації кінця "однополярного" світу. З нарікань щодо програшу СРСР у холодній війні. З того, як ці процеси розуміє Путін, – наголошує аналітик. — Він окреслює РФ фактично знову як "фортецю" в умовах облоги, шукаючи проблеми економіки, нестачі технологій не в самій Росії та її управлінцях, а у зовнішньому відношенні. При цьому у відсутності російського "покращення" винні, на думку господаря Кремля, не бездарне російське управління, не корупція та "особливий шлях" (через агресію проти інших держав та придушення інакомислення та усіляких свобод), а інші країни, інші системи".

Юлія Тищенко наголошує, що Путін трактує санкції як "економічний бліцкриг" проти РФ. При цьому, не вказуючи, що справжні причини – у російській агресії. Знову кажучи про "операцію на Донбасі" та міфічне звільнення територій.

"Отже, – констатує аналітик, – це бажання закамуфлювати нинішні проблеми російської економіки нібито вороже ставлення до РФ всього світу. Це шлях до ізоляції – політичної та, як наслідок, економічної".

Втеча Путіна від реалій, від військових поразок в Україні змусили його говорити лише про "спецоперацію" на Донбасі

На думку політолога Володимира Цибулька, Путін на Економічному форумі у Пітері виглядав як Брежнєв, а сам форум – як дорогий тролінг Заходу.

"Путін не здивував своєю звичкою переставляти місцями причини та наслідки. Тільки тепер усі комплекси провінційного лузера з нього поперли просто потоком, – зазначає політолог. – А тим часом неподалік місця проведення форуму, на "Північному потоці-1" зламалися турбіни "Сіменс". І прокачування зупиняється. Путін перевів у зливу цифр свій спіч, але уникнув згадки про технологічну деградацію. А втеча від реалій, від військових поразок в Україні змусили його говорити лише про "спецоперацію" на Донбасі".

Але головне, на чому наголосив Путін – на успішному подоланні наслідків санкцій. І це, вважає Володимир Цибулько, є головним свідченням поразки.

"Адже реальна дія санкцій лише починає позначатися на житті росіян, – пояснює він. – Так що курчат восени вважають".

Читайте також на порталі "Коментарі" — переговори України та РФ: Сергій Лавров заявив, що Москву влаштовувала переговорна позиція Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

18 червня 2022, 07:20

Я охреневаю от этого зедебила Гайдая, вот что он мелит - "Вивезти людей з Сєвєродонецька та «Азоту» зокрема - неможливо. Це небезпечно, ризикувати нашими мешканцями ми не можемо". "Ризикувати мешканцями ми не можемо" - очередная мерзкая зе-брехня, а военную технику среди жилых домов ставить это не рызык был, тварь такая. Гайдай, вот зачем специально в городах сидеть до последнего, ждать пока рашики все развалят до последнего дома (в ноль) и потом сдавать (извиняюсь - "отступать"), а я отвечу - что бы народу некуда было возвращаться, т.к. какая бы власть там не была большая часть вернулись бы всеравно в свои целые квартиры, а так некуда, будете бомжами, но зато на украине. И даже если освободят, вообще не вериться в это, после таких заявлений Гайдая, то никто ничего отстраивать не будет, запад также отстроит как и с оружием, 10% отстроит и все, и то, богатеньким только. Гайдаю хорошо, у него в Луганской области ничего нет, ни недвижимости, ни имущества, в эту область специально такого назначили, которому тут терять нечего. Твари, оставили людей без квартир, вы их покупали?


Новини