Головна Новини Світ Росія Україна "завтра" не стане членом НАТО: Путін розповів про особисту обіцянку Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна "завтра" не стане членом НАТО: Путін розповів про особисту обіцянку Байдена

Путін розповів про обіцянку Байдена щодо України

21 лютого 2022, 17:14
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що американський лідер Джо Байден повідомив йому, що Україна не стане членом НАТО "завтра" і стосовно цього питання "можливий певний мораторій". Таку заяву Путін зробив 21 лютого на позачерговому засіданні Ради національної безпеки РФ. Про це повідомляє "Суспільне".

Україна "завтра" не стане членом НАТО: Путін розповів про особисту обіцянку Байдена

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

"Я ось зі своїми колегами щодо цього [членства України в НАТО] розмовляю. І американський колега запевнив, що Україну не збираються приймати завтра. Понад те, можливий певний мораторій. Але вони вважають, що Україна не готова сьогодні. Ми вважаємо, це не поступка нам, а реалізація ваших планів. Ви вважаєте, що потрібно почекати та підготувати Україну до вступу у НАТО. Ви не для нас — для себе цей мораторій робите. У чому тут рух у нашому напрямку?" — повідомив Путін.

Нерозширення НАТО, зокрема й відмова від прийняття України до Альянсу, є вимогою Росії у рамках гарантій безпеки, про які вона повідомила країнам Заходу ще у грудні 2021 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Білорусь назвала умову виведення російських військ із країни. Росія розмістила у Білорусі те, що НАТО називало своєю найбільшою збройною загрозою після закінчення Холодної війни, для спільних навчань, які розпочалися 10 лютого. Навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.

Також "Коментарі" писали, що у Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини