Головна Новини Світ Росія В Естонії відреагували на спробу Росії змінити кордони країни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії відреагували на спробу Росії змінити кордони країни

З'явилась реакція президента Естонії на дії російських прикордонників, які вкрали фарватерні буї.

28 травня 2024, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російські прикордонники вирішили змінити російсько-естонський кордон. Вони без попереджень забрали фарватерні буї, які вказують на межу кордону між Естонією та Росією. Цей інцидент прокоментував президент Естонії Алар Каріс.

В Естонії відреагували на спробу Росії змінити кордони країни

Президент Естонії Алар Каріс. Фото з відкритих джерел

Алар Каріс в інтерв’ю Yle заявив, що ситуація була критичною та могла призвести до збройного протистояння. За його словами російські прикордонники перебували на території Естонії, коли викрадали буї, проте естонські служби тримали нерви під контролем.

"Не варто піддаватися на чергові провокації. Звичайно, коли наші буї забирають, у нас щось крадуть, то ми повинні їх повернути", — сказав Каріс.

Президент Естонії зазначив, що наразі керівництво країни оцінює, як буде реагувати на таку ситуацію наступного разу. Каріс наголошує, що між країнами існують незначні канали зв’язку щодо таких ситуацій.

"Червоного телефону немає. Проте певні канали залишаються відкритими в усіх ситуаціях. Інформація рухається, як вона рухалася між ворожими країнами навіть під час Другої світової війни", — пояснив Каріс та додав, що не може розкрити всі деталі інциденту.

Нагадаємо, що в ніч на 23 травня росіяни викрали 20 фарватерних буїв, які ділять кордон РФ та Естонії. Країни кожного року встановлюють буї на нові місця, адже річка Нарва змінює своє русло, проте Росія після 2022 року принципово не погоджується на запропоновані естонцями лінії кордону. Очільник МЗС Естонії Маргус Тсахкна заявив, що це чергова провокація РФ та стандартна схема Кремля останніх років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Естонії Алар Каріс закликав поставити Путіна на коліна.

Також "Коментарі" писали про естонську прем'єрку Каю Каллас, яка вважає, що не всі союзники хочуть перемоги України у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини