Головна Новини Світ Росія У "Газпромі" спростували початок поставок газу "Північним потоком-2" з 1 жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Газпромі" спростували початок поставок газу "Північним потоком-2" з 1 жовтня

Газопровід був повністю добудований 10 вересня

15 вересня 2021, 17:47
Поділіться публікацією:

Глава російського "Газпрому" Олексій Міллер не підтвердив інформацію про те, що скандальний газопровід "Північний потік-2" (ПП-2) почне прокачування газу з 1 жовтня. Німеччина тільки отримала заявку на його сертифікацію. Про це пише видання "РБК-Україна", посилаючись на ТАСС.

У "Газпромі" спростували початок поставок газу "Північним потоком-2" з 1 жовтня

"Північний потік-2" - фото з відкритих джерел

"Ні. 1 жовтня постачання ще не почнуться", — заявив Міллер, коментуючи інформацію про те, що газ може піти "Північним потоком" вже в наступному місяці.

Нагадаємо, що російський газовий монополіст "Газпром" заявив про завершення будівництва скандального газопроводу "Північний потік-2". Роботи були повністю завершені в п'ятницю, 10 вересня. Своєю чергою експерти повідомляли, що оголошення про завершення прокладання трубопроводу ще не означає, що по ньому на наступний день піде газ. На думку фахівців, повинні бути реалізовані процедури, які забезпечать надійність і безпеку транспортування газу по даному трубопроводу. На це буде потрібно ще кілька тижнів. Також трубопровід повинен бути сертифікований, як того вимагають правила ЄС. І, швидше за все, можна очікувати, що товарний газ ПП-2 піде вже в жовтні.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що питання запуску "Північного потоку-2" настільки важливе і небезпечне, що його логічно було б включити до порядку денного для обговорення лідерами "Нормандського формату". На думку Андрія Єрмака, Німеччина і США повинні ще раз уважно проаналізувати свої позиції щодо "Північного потоку-2", з огляду на ті чинники, які є в сьогоднішніх реаліях, а саме скупчення російських військ на кордоні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

старый пень

15 вересня 2021, 19:09

ермак шифруется под борцуна с путиным. отлично понимат. что на запуск поставок российского газа в европу его слова и призывы позывы ну ни как не повлияют. но себя - борцуна показать можно


Новини