Головна Новини Світ Росія В ISW розповіли, як Путін має намір використати парад 9 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, як Путін має намір використати парад 9 травня

Експерти ISW вважають, що парадом 9 травня Путін хоче продемонструвати вплив на Центральну Азію

9 травня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін намагається використати парад Перемоги у Москві, щоб продемонструвати свій вплив у Центральній Азії. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, як Путін має намір використати парад 9 травня

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться про те, що президент Росії Володимир Путін намагається використати парад до Дня Перемоги у Москві, щоб продемонструвати подальший вплив Росії у Центральній Азії.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, президент Киргизстану Садір Джапаров, президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв та президент Таджикистану Емомалі Рахмон будуть присутні на параді до Дня Перемоги в Москві 9 травня.

В інституті вважають, що пізніше оголошення про участь лідерів країн Центральної Азії, ймовірно, свідчить про їхню стриманість щодо прямої та публічної підтримки війни, незважаючи на зусилля Кремля, спрямовані на демонстрацію своєї влади.

В огляді додають, що, за повідомленнями, президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент Вірменії Нікол Пашинян також прилетіли до Москви на парад до Дня Перемоги.

Американські аналітики нагадують, що в ніч з 7 на 8 травня російські загарбницькі війська завдали чергового масштабного ракетного та безпілотного удару по Україні.

Аналітики вказують на те, що високопосадовці відзначили, що українські сили, можливо, готуються до проведення контрнаступних операцій у травні чи червні.

Наголошується і на тому, що окуповане Росією Придністров'я звернулося до Росії з проханням збільшити миротворчий контингент у регіоні, що, ймовірно, підтримає зусилля Кремля щодо дестабілізації Молдови.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує активно атакувати Україну ракетами та дронами. Тим часом Головне управління розвідки Міноборони України попереджає, що спецслужби країни-агресора можуть влаштувати до сакрального для РФ 9 травня провокації, причому спрямовані проти російського ж цивільного населення. Раніше повідомлялося, що на території Брянської та Курської областей можуть влаштувати імітацію захоплення заручників із перевдяганням у форму українських військових. Про що говорять останні дії країни-агресора? Звідки така залежність від "сакральних дат" і такий потяг до провокацій та взагалі імітації процесів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини