Головна Новини Світ Росія В ISW розповіли, як у Росії відреагували на витік секретних документів у США
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, як у Росії відреагували на витік секретних документів у США

Американські аналітики вважають, що в Росії з тривогою відреагували на витік секретних документів у США

8 квітня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Російські лідери думок із тривогою відреагували на витік секретних військових документів у США про війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

В ISW розповіли, як у Росії відреагували на витік секретних документів у США

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітики вважають, що це свідчить про страх перед перспективою майбутніх контрнаступів України в російському інформаційному просторі. Аналітик Bellingcat Арік Толер зазначив, що документи були поширені в інтернеті ще 4 березня, і залишається незрозумілим, чому ці документи потрапили до основних західних ЗМІ більш ніж за місяць.

У російських Telegram-каналах додатково циркулюють явно сфальшовані версії документів, які занижують заявлені втрати Росії та завищують кількість втрат ЗСУ.

Незалежно від правдивості документів, що просочилися, реакція російських блогерів на статтю в New York Times підкреслює страх українського контрнаступу, який проник у російський інформаційний простір.

Багато ЗМІ в РФ відкинули справжність документів і сконцентрувалися на тому, що оприлюднені фото є дезінформацією, призначеною для того, щоб заплутати і оманити російське військове командування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російське керівництво готується розпочати нову інформаційну атаку, щоб посилити тиск на Захід та змусити Україну до переговорів про мир на тих умовах, які вигідні Москві.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять заяви Туреччини про війну в Україні – як Анкара може допомогти наблизити світ. Експерти озвучили своє бачення в інтерв'ю ексклюзивному нашому порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини