Головна Новини Світ Росія В ISW знають, які дві цілі сьогодні переслідує Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW знають, які дві цілі сьогодні переслідує Путін

Аналітики ISW вважають, що Путін використав ядерну риторику, щоб привернути увагу Заходу до себе та пропаганди

1 березня 2024, 08:00 comments3004
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Путін продовжує переслідувати максималістські цілі в Україні, хоче повну капітуляцію України, а також має на меті послабити і роззброїти НАТО – це він розглядає як невід'ємну частину російських національних інтересів. Це відчувалося під час виступу президента РФ на Федеральних зборах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW знають, які дві цілі сьогодні переслідує Путін

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають Володимир Путін використав риторику про переговори та брязкання ядерною зброєю для того, щоб привернути увагу Заходу до цієї промови та для просування поточних інформаційних операцій Кремля. Путін підтвердив свою уявну готовність до діалогу з Вашингтоном з питань "стратегічної стабільності" та продовжив покладати відповідальність за відсутність переговорів на США. Путін стверджував, що якщо Сполучені Штати хочуть обговорювати важливі питання безпеки, необхідно враховувати національні інтереси Росії.

ISW підкреслив, що зараз Кремль проводить інформаційну операцію, імітуючи зацікавленість у переговорах, щоб спонукати Захід до поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України. Путін також підкреслив, що Росія має зброю, здатну завдати удару по західним країнам, і заявив, що ескалація Заходу загрожує можливим ядерним конфліктом, який може знищити цивілізацію.

Військові аналітики зазначили, що Путін та російські офіційні особи часто посилаються на ядерні загрози, щоб вселити страх у західну аудиторію та послабити підтримку України з боку Заходу.

Кремль не вдався до значної ескалації у відповідь на надання Україні нових західних систем, і ISW продовжує оцінювати, що застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами є вкрай малоймовірним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Путін знову вирішив почати козир під назвою – ядерний шантаж. Президент РФ пригрозив ядерними ударами після заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправку західних військ до України. Свої погрози глава Кремля озвучив під час звернення до росіян 29 лютого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини