Головна Новини Світ Росія В’їзд заборонено: країни, які не пускають росіян на свою територію
commentss НОВИНИ Всі новини

В’їзд заборонено: країни, які не пускають росіян на свою територію

Шість країн Європи заборонили в'їзд громадянам Росії на свою територію після повномасштабного вторгнення в Україну.

17 березня 2024, 12:35 comments4017
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну низка європейських країн ускладнила можливість отримати візу для росіян, тоді як інші заборонили в’їзд на свою територію громадянам РФ. Станом на березень 2024 року заборона на в’їзд для росіян діє у шести європейських країнах: Чехії, Естонії, Фінляндії, Латвії, Литві та Польщі.

В’їзд заборонено: країни, які не пускають росіян на свою територію

Шість країн заборонили в'їзд для росіян. Фото з відкритих джерел

Чехія стала однією з перших країн, які заборонили для росіян шенгенські візи після початку російського вторгнення 2022 року. За запитом міністерства внутрішніх справ уряд країни посилив свої санкції проти Росії та заборонив в’їзд навіть тим громадянам РФ, які мають паспорти інших країн. Заборона на видачу віз для росіян має кілька виключень: їх можуть отримати через гуманітарні причини, родичі громадян ЄС та ті, хто отримав дозвіл на проживання в Євросоюзі.

Польща, Латвія, Литви та Естонія заборонила в’їзд громадянам Росії з 19 вересня 2022. Росіяни не можуть в’їхати в ці країни з туристичною, підприємницькою, спортивною  метою чи для культурних цілей. Однак, країни мають виключення подібні до тих, які встановила Чехія.

Фінляндія приєдналась до країн, які заборонили в’їзд росіянам 30 вересня 2022 року. В’їзд заборонено туристам та тим громадянам РФ, які мають шенгенську візу. В ухваленій постанові уряд країни пояснив, що такі дії обмежать росіян у використанні Фінляндії, як транзитної країни.

Крім того, за схваленням Єврокомісії ці та інші країни Європи заборонили в’їзд на свою територію автомобілям з російськими номерами.

Країни, які заборонили в’їзд громадянам Росії:

  • - Чехія
  • - Естонія
  • - Латвія
  • - Литва
  • - Польща
  • - Фінляндія

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Литві конфіскують перше авто на російських номерах. Його, ймовірно, відправлять на потреби ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про популярну туристичну країну, яка скасувала візи для громадян Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини