Головна Новини Світ Росія В ОДКБ сказали, коли нададуть допомогу Росії у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОДКБ сказали, коли нададуть допомогу Росії у Курській області

В ОДКБ відреагували на події, які відбуваються у Курській області

14 серпня 2024, 19:13 comments4050
Поділіться публікацією:

Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) повідомила, що Росія офіційно не зверталася по допомогу у зв’язку із ситуацією в Курській області. Секретаріат ОДКБ підтвердив відсутність будь-яких офіційних запитів або переговорів з цього питання.

В ОДКБ сказали, коли нададуть допомогу Росії у Курській області

ОДКБ

Водночас, в ОДКБ зазначили, що ситуація в Курській області є "новим етапом ескалації військового конфлікту". Представники організації додали, що уважно стежать за розвитком подій, діючи відповідно до Статуту ОДКБ.

Згідно з процедурою, прийнятою в ОДКБ, країна-член, яка потребує військової допомоги, повинна зробити офіційне звернення до Організації. У випадку з ситуацією в Курській області Росія такого звернення не подавала.

Секретаріат ОДКБ, що базується в Москві, назвав дії ЗСУ в Курській області "новим етапом ескалації військового конфлікту в зоні відповідальності ОДКБ". Організація наголосила, що її аналітичні служби працюють у цілодобовому режимі, стежачи за ситуацією і діючи виключно в рамках Статуту ОДКБ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Росії вважають, що наразі немає необхідності звертатися за допомогою до країн-членів ОДКБ. Зокрема, як заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, Росія не просить ні в кого допомоги, оскільки здатна впоратися сама. Він висловив упевненість, що якщо Росії загрожуватиме "екзистенційна небезпека" і Москва звернеться до ОДКБ, союзники прийдуть на допомогу.

Також "Коментарі" розповідали, що насправді країни-учасниці ОДКБ не палають бажанням допомагати Росії в Курській області. Як зазначають експерти, країни ОДКБ або демонстративно не відреагували на прорив України в Курській області , або як Вірменія натякнули, що оскільки їм не допомагали проти Азербайджану, то вони не зобов'язані.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини