Головна Новини Світ Росія В РФ перекрутили Статут ООН: принцип територіальної цілісності не основний
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ перекрутили Статут ООН: принцип територіальної цілісності не основний

В РФ кажуть, що головним принципом Статуту ООН є не принцип територіальної цілісності держав

сьогодні, 16:34
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров назвав важливою частиною Казанської декларації саміту БРІКС розділ, присвячений Україні, оскільки там, за його словами, представлений комплексний підхід до врегулювання конфлікту, що відповідає принципам Статуту ООН. Про це Лавров заявив на прес-конференції після переговорів з головою МЗС Кувейту Абдаллою аль-Яхьєю.

В РФ перекрутили Статут ООН: принцип територіальної цілісності не основний

Сергій Лавров

"В декларації Казанського саміту є розділ, присвячений Україні, де відзначено, що необхідно врегулювати цей конфлікт на основі принципів Статуту ООН у всій їх повноті. Це дуже важлива позиція", — наголосив він.

Лавров зазначив, що Захід, на його думку, використовує принцип територіальної цілісності, прописаний у Статуті ООН, щоб просувати свої плани в Україні, ігноруючи інші основоположні принципи.

Втім, як заявив очільник МЗС країни-агресора, Статут ООН нібито "ширший", ніж лише принцип територіальної цілісності.

За словами Лаврова, Генеральна Асамблея ООН встановила, що держави повинні поважати територіальну цілісність країн, уряди яких представляють усе населення на їхній території. Він Лавров заявив, що після подій 2014 року Київ прийняв закони, які нібито обмежують "права російськомовного населення, і розпочав бойові дії проти жителів Криму, Донбасу та інших регіонів, що не прийняли нову владу".

Лавров також нагадав, що перша стаття Статуту ООН закликає до поваги прав людини, незалежно від статі, раси, мови чи релігії. Він звинуватив українську владу у "грубих порушеннях" мовних та релігійних прав громадян і знову підкреслив важливість комплексного підходу до врегулювання конфлікту, закріпленого у Казанській декларації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на саміті БРІКС ухвалили декларацію, в якій також йдеться і про Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини