Головна Новини Світ Росія В РФ відреагували на резолюцію ООН про відшкодування збитків Україні: що заявили у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ відреагували на резолюцію ООН про відшкодування збитків Україні: що заявили у Кремлі

Медведєв назвав резолюцію ООН спробою англосаксів викрасти активи РФ

14 листопада 2022, 23:14 comments23229
Поділіться публікацією:

В Москві не забарилися з відповіддю на резолюцію ООН про відшкодування збитків, які Україна отримала в результаті повномасштабного вторгнення РФ. Тож в Кремлі назвали це рішення "спробою англосаксів викрасти російські активи". Таку заяву зробив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в Telegram.

В РФ відреагували на резолюцію ООН про відшкодування збитків Україні: що заявили у Кремлі

Дмитро Медведєв (фото з відкритих джерел)

"Англосакси явно намагаються наскребти юридичну основу для крадіжки незаконно заарештованих російських активів", — написав Медведєв, коментуючи резолюцію ООН.

Окрім цього, Дмитро Медведєв також додав, що Генеральній асамблеї ООН потрібно "ухвалити таку ж рекомендацію щодо повного відшкодування збитків США Кореї, В'єтнаму, Іраку, Югославії та іншим країнам".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ООН ухвалила важливу резолюцію щодо відшкодування збитків Україні. 14 листопада на засіданні Генеральної асамблеї ООН підтримали  резолюцію, що пропонує запровадити механізм компенсації збитків Україні, завданих російською агресією. Стало відомо, що не підтримали прийняття резолюції такі країни, як  Білорусь, ЦАР, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Росія, Сирія, Зімбабве. На рішення Генеральної асамблеї ООН відреагував український президент Володимир Зеленський, який назвав це рішення "дипломатичною перемогою".

Також "Коментарі" повідомляли про те, що у Зеленського назвали 4 причини, чому наступ ЗСУ продовжиться навіть взимку. Є щонайменше чотири причини, чому Україна не збирається "заморожувати" контрнаступ узимку. Їх перерахував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Подоляк зазначив, що перша причина полягає в тому, що зупинка української армії дозволить Росії виграти дорогоцінний час. Москва зможе не лише підготувати нові війська, а й перекинути їх на територію України. Друга причина, чому зупинки контрнаступу не буде, Україна хоче припинення війни, яка йде сьогодні на всіх фронтах, тому українські захисники планомірно звільнятимуть свої території – у Луганську та на Запоріжжі. Третій момент – російська армія є вкрай деморалізованою, особливо це помітно після того, як Росія втратила Херсон. Ну і четверта причина, чому наступ ВМСУ продовжиться, полягає в тому, що західні союзники не повинні втратити віру в Україну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини