Головна Новини Світ Росія В РФ знали про операцію в Курській області: хто приховав інформацію від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ знали про операцію в Курській області: хто приховав інформацію від Путіна

У Росії була інформація про те, що Україна готує вторгнення у Курську область, проте Путіну про це нічого не сказали

8 серпня 2024, 20:47
Поділіться публікацією:

Начальник Генштабу російської армії Валерій Герасимов стикається з посиленою критикою після початку найбільшого за час війни вторгнення українських військ на територію Росії.

В РФ знали про операцію в Курській області: хто приховав інформацію від Путіна

Валерій Герасимов

Як повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, близьке до Кремля, Герасимов і високопоставлені чиновники проігнорували попередження розвідки, які вказували на зосередження українських сил біля кордону з Курською областю за два тижні до наступу.

Втім, як відзначає видання, про цю інформацію не було повідомлено президенту Володимиру Путіну. Оборонні сили Росії були заскочені зненацька і практично не чинили опору українському наступу.

Хоча ймовірність швидкого відсторонення Герасимова невелика, терпіння в Кремлі щодо його керівництва військовими операціями, за даними джерела Bloomberg, добігає кінця.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 6 серпня українські регулярні війська увійшли на територію Курської області і почали захоплювати населені пункти. При цьому Герасимов у доповіді Путіну повідомив про те, що, буцімто, посування українських військових зупинено. Хоча насправді це не так. Потім він пообіцяв вийти на кордони Курської області.

При цьому, ймовірно, операцію в Курській області спланував головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Кажуть, що все що відбувається, схоже на його стиль. Дуже схожа – швидка, несподівана та нестандартна військова операція була проведена під керівництвом Сирського у Харківській області у вересні 2022 року. При цьому відомо, що на адресу Сирського останнім часом було дуже багато критики, зокрема від славнозвісної депутатки Верховної Ради Мар'яни Безуглої. Сирському треба було нагадати про свій стратегічний потенціал. Ефектна військова операція – найкращий спосіб для цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини