Головна Новини Світ Росія В Росії чоловік помер в відділку поліції під час пожежі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії чоловік помер в відділку поліції під час пожежі: що відомо

В Підмосков'ї в результаті пожежі у відділку поліції загинув затриманий

18 січня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

В Росії затриманий 30-річний чоловік помер у відділку поліції, коли там сталося займання. Трагедія сталася 1 січня 2022 року. Про це повідомляє Дождь.

В Росії чоловік помер в відділку поліції під час пожежі: що відомо

У Росії у відділенні поліції сталася пожежа, фото з відкритих джерел

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу за фактом смерті росіянина за частиною 2 статті 293 Кримінального кодексу РФ (недбалість). Інцидент трапився в пункті поліції "Південний" в Реутові, що в Московському районі. 

Відомо, що чоловіка затримали через скаргу про побиття жінки та помістили до камери попереднього затримання. В цю ніч в приміщенні відділку почалося займання. Причина смерті затриманого встановлюється судово-медичною експертизою. 

Як повідомили в регіональному управлінні поліції, в приміщенні відділку був дільничий. Правоохоронця, що тоді чергував, було звільнено з посади. Наразі ймовірною причиною займання називають коротке замикання електроповодки. 

У прес-службі Слідчого комітету вказано, що "співробітниками поліції було вжито заходів для порятунку чоловіка, проте відкрити двері в камеру і врятувати чоловіка не вдалося через ключ, що зламався". Медики "швидкої", що прибули на місце, констатували смерть затриманого росіянина. 

В разі доведення вини підозрюваного в халатності, йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Правозахисниця Єва Меркачова у коментарі "Дождю" повідомила, що в разі затримання правоохоронці несуть відповідальність за життя та стан здоров'я затриманих, що перебувають у відділку.

За її словами, пожежним інспекторам слід провести перевірку у відділах поліції та ізоляторах тимчасового тримання. Також Меркачова наголосила, що буде писати звернення до Громадської наглядової комісії Московської області щодо перевірки умов утримання росіян в ізоляторах та відділках.

Як повідомляв портал "Коментарі", в московському готелі впав ліфт. В результаті загинуло двоє осіб. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини