Головна Новини Світ Росія В росії спалахнула чергова пожежа: що відомо (Відео)
commentss НОВИНИ Всі новини

В росії спалахнула чергова пожежа: що відомо (Відео)

В росії триває пожежа на Уренгойському газовому родовищі

16 червня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

В росії сталася масштабна пожежа на одному з газових трубопроводів. Про це написав в Фейсбук політичний експерт Валерій Клочок.

В росії спалахнула чергова пожежа: що відомо (Відео)

Фото ілюстративне / Pixabay

Мова йде про трубопровід, який знаходиться на території одного з найбільших в росії та в світі Уренгойського газового родовища, що розташоване в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Пожежа палає на ділянці "Газпром видобуток Уренгой". Вогонь розгорівся між газовими промислами 7-8, там розірвалася труба, по якій качали природний газ, її діаметр 1,4 метра. В російських ЗМІ вказано, що пожежа на родовищі локалізована. В компанії "Газпром видобуток Уренгой" повідомляють, що загрози поширення вогню немає, а підприємство з видобутку газу працює в штатному режимі.

Як писав портал "Коментарі", Україна планує купувати газ для цьогорічної зими в країн Близького Сходу, Африки та США. Про домовленості розповів очільник "Нафтогаз" Юрій Вітренко. Генеральний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко під час зустрічі з представниками адміністрації Байдена, наголосив, що для того, щоб пережити зиму та опалювати домівки, постачати промисловість газом Україні потрібно 6 мільярдів м3 газу, що коштують 8 млрд доларів.

Також ми писали, що ЄС підписали історичну угоду про постачання скрапленого газу. За словами Фон дер Ляєн, ця історична угода частина програми з диверсифікації джерел енергії з росії та пошуку шляхів імпорту вуглеводнів з інших країн. Про обсяги постачання газу відповідно до договору не розголошується. В минулому 2021 році країни Європи імпортували 40% газу від загальної кількості, що необхідна для опалювального сезону, з росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини