Головна Новини Світ ЄС ЄС підписали історичну угоду про постачання скрапленого газу: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС підписали історичну угоду про постачання скрапленого газу: подробиці

Євросоюз домовився з Єгиптом та Ізраїлем про поставку скрапленого газу

15 червня 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

15 червня представники Єгипту, Ізраїлю та Євросоюзу підписали угоду про те, що з Близького Сходу до Європи збільшаться поставки скрапленого газу. Про це пише Associated Press.

ЄС підписали історичну угоду про постачання скрапленого газу: подробиці

Фото ілюстративне / Pixabay

Таким чином інше джерело постачання блакитного палива дозволить країнам ЄС менше залежати від російського газу. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Єгипту Абдель Фаттахом ель-Сіссі, міністр енергетики Єгипту Тарек ель-Молла та міністр енергетики Ізраїлю Карін Ельхаррар стали підписантами угоди в готелі Каїру.

Єгипет переправлятиме газ з Ізраїлю до Європи, зріджуючи його та експортуючи кораблями. За словами Фон дер Ляєн, ця історична угода частина програми з диверсифікації джерел енергії з росії та пошуку шляхів імпорту вуглеводнів з інших країн. Євросоюз в свою чергу інвестуватиме в газо-видобувну промисловість Єгипту та Ізраїлю, аби ті збільшували видобуток, проводили розвідку родовищ газу в територіальних водах.

Про обсяги постачання газу відповідно до договору не розголошується. В 2021 році країни європи імпортували 40% газу з росії. Раніше повідомлялося, що проводиться розвідка на шельфі біля Румунії, також є домовленості з Норвегією на поставку газу та будівництво трубопроводу Baltic Pipe в 2020 році через море.

Міністр енергетики Ізраїлю Карін Ельхаррар заявила, що угода стала результатом війни в Україні та стане рушійною силою для налагодження співпраці між Єгиптом та Ізраїлем, що прокладають "новий шлях партнерства, солідарності та стійкості". Міністр енергетики Єгипту Тарек ель-Молла назвав угоду "важливою віхою" для співпраці між Єгиптом, Ізраїлем та ЄС та висловив надію, що це дасть поштовх для тісної співпраці між членами Східно-середземноморського газового форуму — Йорданією, Ізраїлем, Кіпром, Грецією, Єгипетом, Палестинською автономією, Францією та Італією.

Як писав портал "Коментарі", чи наважиться Китай на спецоперацію в Тайвані й як це може вплинути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини